Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl oro pagalvių problemų „Toyota“ Japonijoje atšaukia 1,6 milijono automobilių

Po to, kai praėjusį mėnesį „Nissan X-Trail“ automobilyje suveikusi oro pagalvė sužalojo žmogų, „Toyota“ kompanija nusprendė atšaukti 1,6 milijono automobilių. Pranešama, kad tiek „Toyota“, tiek „Nissan“ automobiliuose montuojamos to paties gamintojo „Takata“ oro pagalvės.
Atnaujintas „Toyota Auris“
Atnaujintas „Toyota Auris“

„Toyota“ atgal į salonus Japonijoje pakvies sugrįžti net 22 skirtingų modelių savininkus. Nustatyta, kad oro pagalvės tapo nesaugios dėl „Takata“ diegiamoje sistemoje atsiradusio oro nuotėkio ir jos nesuveikia taip, kaip turėtų.

Pranešama, kad analogiška problema buvo užfiksuota ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur sužalojimus patyrė beveik 100 žmonių. Tuomet atšaukta beveik 19 milijonų automobilių, naudojusių „Takata“ oro pagalves.

Atnaujintas „Toyota Auris“
Atnaujintas „Toyota Auris“

Skelbiama, kad su ta pačia problema susidūrė ir „Honda“ gamintojas, kai nepatikimos oro pagalvės pražudė aštuonis žmones. Gamintojams „Ford“, „Mazda“, „Honda“, „Toyota“ ir „Nissan“ įteiktos rekomendacijos atsisakyti „Takata“ oro pagalvių ir diegti kitas.

Toks „Takata“ saugos pagalvių nepatikimumas bendrovę dar labiau gramzdina į nuostolius. Kompanija „Takata“ dėl šios problemos vien per antrąjį ketvirtį prarado 70 milijonų dolerių. Apie pavojų kompanijos išlikimui prabilo ir jos vadovas Shigehisa Takada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius