Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES sankcijos panaikino net minimalų komfortą rusiškuose visureigiuose UAZ

Nors Rusijos spauda trimituoja, kad toliau tęs automobilių gamybą, tiesa yra kiek kitokia. Pavyzdys - rusiškų visureigių UAZ gamykla, kuri irgi patenka į ES sankcijų sąrašą, nes tiekia mašinas Rusijos kariuomenei.
Visureigis UAZ Patriot
Visureigis UAZ Patriot / Wikimedia commons iliustr.

Apie UAZ komforto stygių ir prastą kokybę sklando legendos. Apie UAZ dureles, kurios padarė V.Putinui gėdą, skaitykite čia.

UAZ ir KAMAZ netenka Vakarų partnerių. Aišku, Rusija gali apsimesti, kad tai nėra problema, bet iš tikrųjų Rusijai sunkiai sekasi gaminti pažangesnius įrenginius. Pavyzdžiui, automatines transmisijas rusai vežasi iš užsienio. Bent jau vežėsi.

Prancūziška „Punch Powerglide 6L50“ 6 laipsnių pavarų dėžė į „UAZ Patriot“ visureigius nebebus montuojama. Šių transmisijų eksportas į Rusiją jau sustabdytas, todėl nauji „UAZ Patriot“ su automatinėmis dėžėmis dabar tampa labai reti.

„UAZ Patriot“ ir taip yra nepatogus, baisus visureigis, o dabar jis bus prieinamas tik su 5 laipsnių mechanine transmisija. Ir ji, beje, irgi nėra rusiška - mechanines pavarų dėžes UAZ importuoja iš Pietų Korėjos.

UAZ apskritai pasisekė, kad gamykla dar veikia, bet tai tikriausiai yra tik laiko klausimas. Rusija ketina gaivinti senuosius automobilių modelius, nes naujiems (ir tai - 10-20 metų senumo) reikia vakarietiškų komponentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius