Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ford“ atšaukia 550 tūkst. pikapų ir visureigių dėl sėdynių mechanizmo defekto

JAV automobilių gamintoja „Ford“ atšaukia daugiau nei 550 tūkst. pikapų ir visureigių Šiaurės Amerikoje, nustačiusi, kad sėdynių atlošai gali netinkamai prilaikyti žmones avarijos metu.
„Ford Super Duty“
„Ford Super Duty“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ford

Atšaukiami tam tikri 2018–2020 metų gamybos pikapai „F-150“, 2019 ir 2020 metų pikapai „Super Duty“, 2018 ir 2019 metų gamybos visureigiai „Explorer“ bei 2019 ir 2020 metų visureigiai „Expedition“. Visuose modeliuose yra įrengti rankiniu būdu valdomi vairuotojo arba priekinės keleivio sėdynės atlošo mechanizmai.

Taip pat bus atšaukti kai kurie 2020 metų „Explorer“ ir „Lincoln Aviator“ visureigiai su galinių sėdynių rankiniais atlošo mechanizmais.

Pasak „Ford“, šiose transporto priemonėse gali nebūti trečiosios strektės, užtikrinančios sėdynių tvirtumą, todėl padidėja susižeidimo rizika avarijos metu. Bendrovė teigė neturinti informacijos apie avarijas ar sužalojimus.

Pardavėjai patikrins sėdynių konstrukcijas ir prireikus jas pakeis – tikimasi, kad šios priemonės prireiks tik nedaugeliu atveju. Transporto priemonių savininkus bus pradėta informuoti nuo spalio 7 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius