-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Frankfurto automobilių parodoje pristatytas naujasis „Toyota Land Cruiser“

Naujasis „Land Cruiser“ sustiprina savo užsitarnautą reputaciją. Aukštesnį salono komforto lygį padėjo pasiekti įvairūs pritaikyti sprendimai: priekinių sėdynių vėdinimo funkcija, galinių sėdynių šildymo funkcija ir automatinė klimato kontrolės sistema, elektra valdomas šildomas priekinis langas ir šildomi ploviklio purkštukai, durelių veidrodėlių nulenkimo važiuojant atbuline eiga funkcija ir naujo dizaino išmanusis raktelis.
„Toyota Land Cruiser“
„Toyota Land Cruiser“ / „Scanpix“ nuotr.

Pagrindinis veiksnys, lemiantis nepriekaištingą „Land Cruiser“ pravažumą bekele, yra itin tvirta rėminė kėbulo konstrukcija, kuri efektyviai izoliuoja saloną nuo pakabos smūgių, kad keleiviai jaustųsi daug komfortiškiau važiuojant sudėtingomis bekelės sąlygomis.

Dėl komplektuojamų pagalbinių važiavimo sistemų „Land Cruiser“ yra vienas techniškai pažangiausių, saugiausių, smagiausių ir patogiausių pasaulyje keturiais ratais varomų automobilių.

Naujasis „Toyota Land Cruiser“
Naujasis „Toyota Land Cruiser“

Dinamiškesnis ir tvirtesnių formų dizainas

Bendras naujojo „Land Cruiser“ ilgis padidėjo 60 mm (iki 4 840 mm). Jis yra ypač manevringas, o minimalus apsisukimo spindulys tesiekia 5,8 m.

Dėl pritaikyto naujo dizaino variklio dangčio su išėma centre pagerėjo matomumas žiūrint žemyn. Pakėlus sparnų viršutinę dalį, vairuotojai gali geriau jausti automobilio gabaritus. Dėl aukščiau išdėstytų radiatoriaus grotelių ir priekinių žibintų patogiau važiuoti bekele.

Priekinių žibintų bloke, kurio išskirtiniame korpuse integruoti tolimųjų ir artimųjų šviesų, priekinių posūkio signalų ir dienos šviesos žibintai (DRL), gali būti komplektuojami halogeninės arba LED / halogeninės lemputės (antruoju atveju – su LED dienos šviesų žibintais).

Iš naujų galinės dalies elementų minėtini naujo dizaino galiniai žibintai su LED stabdymo šviesomis, mažesnė numerio lentelės rėmo apdailos plokštelė ir naujo dizaino buferis su pakeltu pagrindu link išsikišusių kraštų.

Naujasis „Toyota Land Cruiser“
Naujasis „Toyota Land Cruiser“

Aukštesnė salono kokybė

Naujojo „Land Cruiser“ salonas išsiskiria atnaujinto dizaino prietaisų skydeliu ir centrine konsole.

Pavarų perjungimo svirtelė, važiavimo režimų ir komforto įrangos valdikliai aiškiai padalyti į atskiras funkcines zonas.

Nauja centrinė konsolė dabar yra žemesnė. Todėl ji dailiau atrodo ir užtikrina geresnį matomumą priekyje važiuojant bekele. Joje integruotas naujas platesnis 8 colių multimedijos sistemos ekranas, neišsikišantis oro kondicionieriaus valdymo skydelis ir važiavimo valdikliai.

Atnaujinto dizaino prietaisų skydelį sudaro keturi matuokliai su metalo blizgesio pagrindu ir poliruotais ciferblatais su pakeltomis skalių žymomis. Tarp matuoklių įrengtas 4,2 colio TFT spalvotas daugiafunkcis ekranas, kuriame pateikiama išsami informacija apie automobilį ir informacinės bei pramoginės sistemos duomenys. Vairas taip pat atnaujintas – dabar jis toks pat, koks montuojamas „Land Cruiser V8“ modeliuose.

Į naujojo „Land Cruiser“ salono apdailos asortimentą įtrauktos trys spalvų schemos – „Black“, „Brown / Black“ ir nauja „Premium Beige“. Prestižinę salono kokybę papildo salono apdailos variantai – sidabro spalvos šlifuota metalo blizgesio apdaila, panaudota centrinėje konsolėje, ir nauja šviesiai rudos arba tamsiai rudos medienos tekstūros apdaila.

Naujasis „Toyota Land Cruiser“
Naujasis „Toyota Land Cruiser“

Galios agregatai

Siūlomas 2,8 l D-4D variklis: 2755 cm³ darbinio tūrio, su 16 vožtuvų, keturiais cilindrais ir DOHC sistema. Jo galia – 130 kW / 177 DIN AG esant 3400 aps./min. Šio variklio, komplektuojamo su šešių pavarų automatine transmisija, maksimalus sukimo momentas siekia 450 Nm esant 1600–2400 aps./min. (komplektuojant su mechanine transmisija – 420 Nm esant 1400–2600 aps./min.). Iki 100 km/val. automobilis su šiuo varikliu pagreitėja per 12,7 sekundės (komplektuojant su mechanine transmisija – per 12,1 sekundės), o jo maksimalus greitis yra 175 km/val. Vidutinės degalų sąnaudos – 7,5 l/100 km, vidutinė CO2 emisija – 197 g/km.

Išplėstas saugos įrangos asortimentas

Aukštesnio lygio „Land Cruiser“ modeliuose komplektuojama „Toyota Safety Sense“ saugos įranga, kurią sudaro „Pre-Collision“ sistema (PCS) su pėsčiųjų fiksavimo funkcija, adaptyvioji pastovaus greičio palaikymo (ACC), nukrypimo iš važiuojamosios juostos įspėjamoji (LDA) ir automatinė tolimųjų šviesų (AHB) sistemos.

Į pagalbinių vairavimo ir saugos sistemų sąrašą įtrauktas ir nematomų zonų monitorius (BMS) bei perspėjimo apie iš galo artėjančias transporto priemones sistema (RCTA), taip pat padangų slėgio kontrolės sistema (TPWS).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius