-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Garsus „Ferrari“ dizaineris išdėjo į šuns dienas „Tesla Cybertruck“: net „Citroen Karin“ yra kur kas „futuristiškesnis“

Legendinis automobilių dizaineris Frankas Stephensonas, dirbęs prie transporto priemonių nuo BMW iki „Ferrari“, nėra „Tesla Cybertruck“ gerbėjas.
„Tesla Cybertruck“ pikapas
„Tesla Cybertruck“ pikapas / Gamintojo nuotr.

Neseniai „YouTube“ platformoje įkeltas F.Stephensono vaizdo įrašas, kuriame šis nevyniojo žodžių į vatą. Legendiniam automobilių dizaineriui „Tesla Cybertruck“ atrodo „nesvetingas“, „sterilus“ ir einantis „prieš aplinkos apsaugą“.

Pirmą kartą „Tesla“ savo elektrinį pikapą, pasižymintį ypač skaldančiu dizainu, pademonstravo 2019 m. lapkričio mėn. Ankstyvosios apžvalgos buvo labai įvairios, kai kurie tai vadino brutaliu košmaru, o kiti skelbė apie gryno oro gurkšnį.

F.Stephensonas teigia, kad „Cybertruck“ dizainas „pasens“ per labai trumpą laiką. Tiesą sakant, automobilių dizaineris automobilį palygino su pirmuoju „Sony PlayStation“, išleistu prieš du dešimtmečius. Jis netgi tai vadina „mažai nupoliruotu tuo, kas gali būti nepaprastai gražus“.

Tačiau, pasak F.Stephensono, tai tik pirmoji karta arba ankstyvasis projektas. Jis teigia, kad „Tesla“ generalinio direktoriaus Elono Musko „suvokimas apie praeitį“ paprasčiausiai nėra geras, kad užbaigtų tai, ką įmonė pradėjo.

F.Stephensonas taip pat teigia, kad dizainas yra „disonuojantis“ su kitais ekologiškais dizainais. Tiesą sakant, net devintojo dešimtmečio „Citroen Karin“ prototipo koncepcija, pasižyminti ryškiai panašia piramidės forma, dizainerio atžvilgiu, yra kur kas „futuristiškesnė“.

„Aš noriu gyventi laiko juostoje, kur egzistuoja Karin“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius