Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hyundai“ įgyvendino savo pažadą: nemokama elektra ir papildomi 1300 km per metus

„Hyundai“ tik ką pristatė savo pirmąjį automobilį, kuris ant stogo turi įrengtus saulės elementus. Kompanija teigia, kad naujoji „Sonata Hybrid“ automobilyje įrengta saulės elementų sistema per vieną dieną šio hibridinio automobilio bateriją sugebės įkrauti iki 60 proc., o per metus sugeneruos tiek elektros energijos, kad jos užteks nuvažiuoti daugiau kaip 1000 km.
„Sonata Hybrid“
„Sonata Hybrid“ / Gamintojų nuotr.

Apie šią „Hyundai“ saulės elementų, valdiklio ir baterijų sistemą jau rašėme kiek anksčiau.

Tąkart kompanija planavo šią technologiją praktiškai pritaikyti 2019-aisiais metais ir akivaizdu, jog savo pažado laikosi.

Kompanija startuoja su „Sonata Hybrid“ automobiliu, o per keletą ateinančių metų tokie saulės elementų stogai atsiras ir kituose kompanijos automobiliuose.

Taip pat teigiama, jog technologija bus ir toliau tobulinama, kad saulės elementai apimtų kuo didesnį plotą ir duotų maksimalią naudą.

„Mes siekiame toliau plėtoti šios [saulės elementų ant automobilių] technologijos pritaikymą ne tik ekologiškoms transporto priemonėms, bet ir vidaus degimo variklį turinčiam transportui“, – sako vyresnysis „Hyundai“ „Body Tech“ prezidentas ir vadovas Huei Won Yang’as.

„Hyundai“ teigia, kad ant automobilio stogo sumontuoti saulės elementai gali kaupti saulės energiją tiek tuo metu, kai automobilis važiuoja, tiek ir jam stovint.

Skaičiuojama, kad 6-ioms valandoms lauke palikus tokį stogą turintį „Sonata Hybrid“ automobilį, ši sistema sugebės įkrauti hibridinio automobilio baterijas nuo 30 iki 60 proc. Ir ši energija vidutiniškai per metus leis nuvažiuoti 1300 km. Tad saulės panelės ant „Sonata Hybrid“ stogo tampa rimtu, papildomu automobilio energijos šaltiniu.

„Hyundai“ teigia, kad naująjį „Sonata Hybrid“ automobilį su saulės elementais ant stogo jau galima įsigyti Korėjoje ir netrukus šie automobiliai bus prieinami Šiaurės Amerikos pirkėjams. Deja, bet „Hyundai“ kol kas neplanuoja šiais automobiliais prekiauti Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius