Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į ekologiškas technologijas „Daimler“ investuos 7 mlrd. eurų

Per ateinančius dvejus metus Vokietijos automobilių bendrovė „Daimler“, gaminanti „Mercedes-Benz“ automobilius, investuos 14,5 mlrd. eurų į mokslinius tyrimus ir plėtrą, o daugiau nei pusė šių investicijų bus skirta ekologiškoms technologijoms. Vien lengviesiems automobiliams numatoma išleisti 5,4 mlrd. eurų, rašoma bendrovės pranešime spaudai.
Mercedes 220 – šeštojo dešimtmečio puošmena
Ženklas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Planuojama, kad tai bus vienas pirmųjų gamintojų pasaulyje, kurio visi modeliai bus varomi ir vidaus degimo varikliais, ir elektra. Šiuo metu tokią gamą kai kuriose rinkose gali pasiūlyti gali tik „Lexus“.

Taupesnis degalų naudojimas

Nuo 1995 m. per du dešimtmečius keleivinių automobilių parko vidutinis sunaudojamų degalų kiekis sumažėjo beveik per pusę – nuo 9,2 l/100 km (230 g CO2/km) iki 5,0 l/100 km (123 g CO2/km). Šiandien 62 „Mercedes-Benz“ automobilių modeliai jau išmeta mažiau nei 120 g/km teršalų, o 104 modeliai priskirti A+ arba A degalų naudojimo efektyvumo klasei. 88 dyzelinu varomi modeliai sudaro itin didelę šių efektyviausiai degalus naudojančių transporto priemonių dalį.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Mercedes-Benz“ S klasės kupė ir CLS pristatymas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Mercedes-Benz“ S klasės kupė ir CLS pristatymas

Nauji „Mercedes-Benz“ benzininiai varikliai bus pradėti gaminti 2017 m., iš naujo nustatant degalų naudojimo efektyvumo standartus. Tai bus pirmas šio gamintojo benzininis variklis su kietųjų dalelių filtru.

„Mercedes-Benz“ taip pat jau įgyvendina įkraunamų hibridinių automobilių iniciatyvą: „GLC Coupé 350 e 4MATIC“ ir „E 350 e“ klasių septintasis ir aštuntasis modeliai pasirodys prekybos salonuose dar 2016 m. Kitas didelis technologinis šuolis įvyks 2017 m. ir prasidės nuo „S 500 e“ modelio atnaujinimo: pirmą kartą vien elektra varomais automobiliais bus įmanoma nuvažiuoti daugiau nei 50 km dėl tobulesnės ličio jonų baterijos ir dar optimalesnės eksploatavimo strategijos.

Įkraunami hibridiniai automobiliai – tai viena pagrindinių technologijų, skirtų ateities lengviesiems automobiliams, neteršiantiems vietos aplinkos. Mieste šie automobiliai gali būti varomi vien elektra, o ilgose kelionėse jiems naudingas vidaus degimo variklio užtikrinamas nuvažiuojamas atstumas. Dėl šių hibridinių savybių vidaus degimo variklis taip pat tausiau naudoja degalus ir užtikrina dinamiškesnes eksploatacines savybes.

Įkraunamų hibridinių automobilių pranašumai išryškėja didelėse transporto priemonėse ir mišraus tipo maršrutuose, todėl „Mercedes-Benz“ šią galios pavaros koncepciją taiko C ir aukštesnės klasės automobiliams.

„Mercedes-Bens“ asortimente – 14 elektromobilių

Išmetamo CO2 kiekio mažinimas visų kategorijų transporto priemonėse – didžiausias „Daimler AG“ prioritetas. Šiuo atžvilgiu svarbus aspektas yra judėjimas, naudojant elektros energiją. Bendrovė jau išleido į rinką daug elektromobilių, o jų asortimentas ir toliau plėsis.

Greitai bendrovė rinkoje turės keliolika transporto priemonių, įskaitant furgonus ir krovinines transporto priemones, kurios gali važiuoti neteršdamos atmosferos. Iki metų pabaigos bus pirmą kartą paleisti į rinką ketvirtos kartos dvivietis ir keturvietis „Smart“ automobiliai. „Smart Fortwo Coupé“ su elektrine pavara, „Smart Fortwo Cabrio“ su elektrine pavara ir „Smart Forfour“ su elektrine pavara debiutuos pasaulinėje rinkoje 2016 m. rugsėjo mėn. Paryžiaus automobilių parodoje. Naujasis „Smart Fortwo“ su elektrine pavara iki šių metų pabaigos bus išleistas JAV rinkoje, kurioje pastaruoju metu parduota maždaug 25 proc. visų elektros energija varomų „Smart“ automobilių. Vėliau, 2017 m. pradžioje, dviviečiai ir keturviečiai modeliai bus prieinami ir Europos rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius