-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Intel“ ketina rinkai pristatyti per šimtą autonominių automobilių

Silicio slėnio milžinė „Intel“ trečiadienį paskelbė apie planus rinkai pristatyti autonominių automobilių „flotilę“ po to, kai užbaigė Izraelio autonominių automobilių technologijų bendrovės „Mobileye“ įsigijimą.
„Intel“
„Intel“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjus dienai po 15 mlrd. JAV dolerių vertės „Mobileye“ (ši kuria pagalbos vairuotojams sistemas) įsigijimo, „Intel“ pranešė vėliau šiais metais pradėsianti leisti visiškai autonominius automobilius, kurie bus išbandomi Europoje, Izraelyje ir Jungtinėse Valstijose.

Galiausiai tokių automobilių parkas sudarys per šimtą mašinų, teigia bendrovė.

„Automobilių gamyba ir jų bandymas realiomis sąlygomis leis nedelsiant sulaukti jų įvertinimo ir paspartins šių technologijų ir sprendinių kūrimą visiškai autonomiškiems automobiliams, – sakė vienas iš „Mobileye“ įkūrėjų Amnonas Shashua. – Mūsų tikslas yra sukurti autonominių automobilių technologiją, kurią būtų galima naudoti bet kur.“

„Intel“ bandomųjų automobilių parką sudarys įvairaus tipo bei markės automobiliais. Bendrovė siekia, kad jos sukurta technologija taptų įvairaus spektro automobilių gamintojų naudojama pagrindinė autonominių automobilių technologija.

„Norime suteikti automobilių gamintojams galimybę greičiau pristatyti savo autonominių automobilių ir tuo pačiu sumažinti išlaidas“, – sakė A. Shashua.

„Intel“ skelbia, kad jos rinkai pristatyti automobiliai bus ketvirtojo autonomiškumo lygio, kas pagal šio sektoriaus standartus bus aukštas autonomiškumo lygis, kuris bus nežymiai mažesnis už penktąjį visiško autonomiškumo lygį.

Dauguma stambiųjų automobilių gamintojų ir kelios technologijų kompanijos pastaraisiais metais deda daug pastangų, kad rinkai pristatytų savo autonominių automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius