-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką pamatysime didžiausioje pasaulyje motociklų parodoje EICMA?

Kiekvienais metais dauguma motociklų, jų dalių, aprangos ir aksesuarų gamintojų kitų metų naujoves siekia pristatyti didžiausioje motociklų metų parodoje EICMA, vykstančioje Milane, Italijoje. Šiais metais lapkričio 17–22 d. jau 73-ią kartą čia eksponuosis beveik 1500 gamintojų iš viso pasaulio, o naujienas iš čia 15min.lt skaitytojams praneš žurnalistė Aldona Juozaitytė.
EICMA parodos akimirka
EICMA parodos akimirka / EICMA nuotr.

630 000 lankytojų, 7 000 žiniasklaidos atstovų

Praėjusių metų EICMA parodoje apsilankė beveik 630 tūkst. lankytojų, o tai – beveik 15 proc. daugiau negu 2013 m. Parodoje lankėsi 46 tūkst. prekybininkų, kurių 69 proc. buvo iš Europos, 9 proc. – iš Amerikos, 19 proc. – Azijos, 2 proc. – Afrikos. Čia taip pat šurmuliavo beveik 7 000 žiniasklaidos atstovų (žurnalistų, operatorių ir fotografų), kurių ne vienas pripažino, kad EICMA – svarbiausia motociklų (ir kitų dviračių transporto priemonių) paroda pasaulyje. 

Nors 2014-ųjų metų parodoje pasirodė apie 1050 dalyvių iš 34 šalių, šiais metais dalyvių žadama dar daugiau. Patvirtinti apie 1500 dalyvių iš 44 skirtingų šalių (60 proc. – iš užsienio, ne Italijos). 

Parodos turinys – įvairialypis ir įdomus. Šiais metais EICMA savo erdves dalina į tam tikras temas: „MotoLive“, „EICMA Custom“, „Safety Area“, „Bikers Shop“, „Green Planet“.

 nuotr./EICMA parodos akimirka
EICMA nuotr./EICMA parodos akimirka

Lenktynių trasa po atviru dangumi

„MotoLive“ – tai po atviru dangumi įrengta lenktynių trasa, kurioje keturias dienas griaudės įvairios varžybos. Tarp tokių – Italijos tarptautinis superkroso čempionatas, tarptautinės keturračių bei motociklų su priekabomis motokroso varžybos.  Aplink „MotoLive“ trasą įrengtą ovalios formos taką vyks „Flat Track“ lenktynės. Taip pat EICMA buvo pasirinkta kaip Superkroso Europos čempionato nugalėtojų apdovanojimo ceremonijos vieta.

Čia bus surengtas ir renginys, skirtas labdarai. Jame estafetės principu varžysis 10 komandų, 30 sportininkų: bus lenktyniaujama „Flat track“ ovale, varžomasi motociklais su priekabomis bei superkroso trasoje.

Šioje zonoje, be abejonės, bus įrengtos erdvės bandomiesiems važiavimams, vairavimo mokyklai, motociklų „trial“ pasirodymams. Publiką linksmins ir gyvai transliuojama oficiali parodos radijo stotis.

 nuotr./EICMA parodos akimirka
EICMA nuotr./EICMA parodos akimirka

Rokenrolo atmosfera

„EICMA Custom“ – tai vienetiniai meno kūriniai, rafinuoti, rankomis atlikti, unikalūs motociklai ar jų dalys. Kaip teigia parodos organizatoriai, „rokenrolo“ užtaisas puikiai charakterizuoja  šią savitą tendenciją –  ryškias asmenybes tam tikroje motociklizmo kultūros atšakoje. 

Čia bus galima išvysti „Custom Bike“ konkurso dalyvius, kurio nugalėtojas bus paskelbtas parodos metu. Trečią kartą vyks ir „Lady Custom Bike“ konkursas, kuris, po 8 etapų, vykusių Italijoje, taip pat paskelbs moterų komandą nugalėtoją.  Šioje erdvėje skambės ir atskira radijo stotis.

 nuotr./EICMA parodos akimirka
EICMA nuotr./EICMA parodos akimirka

Saugumas – vienas iš parodos prioritetų

Kartu su Infrastruktūros ir transporto ministerija bei Milano miesto savivaldybe, idėją paremiant ir Italijos dviračių transporto priemonių fondui, Nacionalinė asociacija „Confindustria ANCMA“ inicijuoja saugumo kelyje kampaniją pavadinimu „Žvilgsnis į du ratus“. Ši kampanija yra dalis „Saugumas kelyje“ strategijos, kuri  siekia atkreipti dėmesį į dviračius, motorolerius ir motociklus vairuojančius eismo dalyvius.

„ANCMA“ sukūrė vaizdo įrašą (jį galite pamatyti paspaudę čia), kuris skelbiamas nacionalinėje televizijoje ir socialiniuose tinkluose bei bus esminė gija Saugumo ekspozicijoje EICMA parodoje. 

Naudotų prekių pasiūla ir dėmesys neišskiriantiems teršalų

„Bikers Shop“ – tai jau antrus metus inicijuojama, Italijoje lyderiaujančios naudotų prekių įmonės „Subito.it“, laikina parduotuvė. Joje bus galima rasti įvairių gamintojų prekių žemesnėmis kainomis iš ankstesnių sezonų – nuo drabužių, daiktadėžių, šalmų, padangų iki motociklų dalių.

Žalioji Planeta („Green Planet“) – tai mobiliuosiuose lankytojų įrenginiuose galimas įdiegti maršrutas, kuris ves prie kompanijų, kurių produktai – teršalų neišskiriančios transporto priemonės.

EICMA nuotr./EICMA parodos akimirka
EICMA nuotr./EICMA parodos akimirka

Vieninteliai iš Lietuvos

Tarp šalių gigančių, užimsiančių daugiausia stendų – Italija, Kinija, Prancūzija, Taivanas, Vokietija, Amerika, Didžioji Britanija. Čekai taip pat puikuosis su nemažai gaminių. Ir nors turime 3 kaimynės Lenkijos įmones, kurios eksponuos savo prekes ir paslaugas, sąraše nėra estų ir latvių. 

Tačiau galime džiaugtis, kad turėsime vieną Lietuvos atstovą – tai „PANDO Moto“ motociklininkų džinsų liniją, kurią sukūrė 2011 m. gimusi „PANDO wear“ drabužių dizaino įmonė. 2014 m. buvo pradėti kūrimo ir bandymo darbai ir po pusės metų gimė pirmasis „slim fit“ džinsų kirpimo modelis, neturintis analogų Europos rinkoje.  

Tai gatvės madą atitinkantys, prigludę, siaurėjantys, atrodantys „old school“ (nuskalbti ir aptrinti) džinsai. Nors jie tinka ir kasdieniniam nešiojimui, yra pritaikyti miesto baikeriams: labiausiai pavojingose vietose įsiūtas kevlaro audinys, atsparus trinčiai ir mechaniniams pažeidimams.

Didžiausioje motociklų parodoje pasaulyje EICMA šiais metais žadami 25 naujų modelių pristatymai. Tad ateinanti savaitė – tai motociklizmo sektoriuje karštomis naujienomis mirgantys spaudos puslapiai bei interneto svetainės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius