-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 10

Kaip atrodo pigiausių ir brangiausių Europos elektromobilių TOP5?

Nors elektromobiliai kiekvienais metais užima vis didesnę naujų automobilių rinkos dalį visoje Europoje, tačiau šis procesas vyksta ganėtinai lėtai. Potencialius pirkėjus stabdo dvejonės dėl tokių dalykų, pavyzdžiui, įkrovimo infrastruktūra, įveikiamas atstumas, įkrovimo laikas, tačiau ne paskutinėje vietoje yra ir kaina.
Pigiausias ir brangiausias elektromobiliai pagal ev-database.org
Pigiausias ir brangiausias elektromobiliai pagal ev-database.org / Gamintojo nuotr.

Neseniai 15min rašė apie itin pigų elektromobilį, kuriuo pradeda prekiauti prekybos centras LIDL. Jo kaina – 13 tūkst. Eur.

Tačiau – tai labiau netradicinis prekybos automobiliais būdas. Pažvelkime į rinką: ką ji siūlo skirtingose Europos šalyse, norintiems įsigyti pačius pigiausius miesto elektromobilius. Ar pavyktų su APVA 5000 Eur kompensacija juos įsigyti už sumą, nesiekiančią 20 000 Eur?

Žinoma, apžvelgsime ir pačius brangiausius, skirtus išrankiausiems vairuotojams.

Pigiausių elektromobilių penketukas

Informaciją apie elektromobilius kaupiantis portalas ev-database.org sudarė masinės gamybos elektromobilių sąrašą pagal kainą – nuo pigiausio iki paties brangiausio.

Pigiausiu elektromobiliu ev-database.org įvardija „Dacia Spring Electric“ modelį. Portalo skaičiavimais, už pigiausią jo versiją tektų sumokėti 20 850 Eur. Žinoma, ši kaina skirtingų šalių rinkose gali būti kitokia.

Lietuviai turėtų nepamiršti, kad perkant naują elektromobilį kainą dar 5000 Eur sumažintų valstybės kompensacija. Taigi minimali kaina siektų 15 850 Eur. Deklaruojama, kad šiuo modeliu vidutiniškai galima įveikti 155 km atstumą.

Kiek brangesnis už „Dacia Spring Electric“ yra „Smart EQ fortwo coupe“ modelis. Jis antrą vietą pigiausiųjų penketuke užima su ev-database.org nurodoma 21 940 Eur kaina. Apskaičiuotas vidutinis nuvažiuojamas atstumas – 100 km.

Vidutiniškai 130 km galima įveikti su trečioje vietoje esančiu „Renault Twingo Electric“ modeliu. Nurodoma, kad už jį pirkėjai mokėtų 23 020 Eur.

Ketvirtoje vietoje rikiuojasi dar vienas „Smart“. Tai yra tas pats „EQ fortwo“ modelis, tik ne kupė, o kabrioleto versija. Už galimybę nusimesti stogą važiuojant šiuo elektromobiliu reikėtų pakloti 25 200 Eur. Nuvažiuojamas atstumas – penkiais kilometrais mažesnis už kupė versiją ir siekia 95 km.

Paskutiniąją, penktąją vietą, pigiausių elektromobilių penketuke užima „Fiat 500e Hatchback 24 kWh“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius