-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių autobusais rinka auga: įsigijo 30 naujų autobusų, riedėsiančių Baltijos ir Skandinavijos šalyse

Lietuvos kelioninių autobusų rinka šiemet kaip reikiant ūgtelėjo, o perkantiems naujas transporto priemones lygiai tiek pat, kiek degalų sąnaudos, svarbios ir didžiųjų autobusų kėbulo linijos. Tuo įsitikinę MAN atstovai Lietuvoje, trečiadienio rytą atidavę parką šiemet išplėtusiam klientui paskutinius 10 iš 30 įsigytų kelionėms skirtų autobusų.
Transporto parką plečianti „OIego transportas“ įsigijo 30 naujų autobusų
Transporto parką plečianti „OIego transportas“ įsigijo 30 naujų autobusų / Svajūno Stroino nuotr.

Visus 30 naujų „MAN Lion's Coach“ autobusų įsigijo transporto parką plečianti UAB „Olego transportas“. Jos vadovas Olegas Radionovas suskaičiavo, kad su šiuo pirkiniu bendrovės transporto parkas perlips 300 autobusų.

„Plečiamės kasmet, vien šiemet įsigijome 80 naujų autobusų. „Lion's Coach“ autobusus pirkome dėl to, kad tai naujas modelis, itin besiskiriantis nuo senojo“, – pabrėžė O.Radionovas.

Svajūno Stroino nuotr./Transporto parką plečianti „OIego transportas“ įsigijo 30 naujų autobusų
Svajūno Stroino nuotr./Transporto parką plečianti „OIego transportas“ įsigijo 30 naujų autobusų

Jis atskleidė, kad įsigyti nauji autobusai, kurių kėbulas surinktas Turkijoje, o važiuoklė Vokietijoje, važinės Skandinavijos ir Baltijos šalių keliais. Be to, akcentavo O.Radionovas, įsigyti autobusai – ne bazinės versijos. Bendrovė užsisakė automatines pavarų dėžes, LED šviesos diodų žibintus, šviečiančius 70 proc. geriau nei įprasti, patogesnes sėdynes keleiviams bei „Ecodrive“ sistemą, skenuojančią reljefą prieš autobusą ir padedančią važiuoti taupiau.

Anot Audriaus Lukošiaus, UAB „Adampolis“, oficialaus MAN ženklo atstovo Lietuvoje, pardavimų vadovo, šiemet Lietuvoje kelioninių autobusų rinka išties sparčiai augo. Įprastai tokie atvejai, kai vienu ypu perkama kelios dešimtys autobusų, nėra itin dažni.

„Mums šis užsakymas tikrai didelis. Ypač kai dirbame rinkoje, kur klientus, perkančius naujus autobusus tokiais kiekiais, iš esmės galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų“, – sakė A.Lukošius.

Rūpi ne vien taupumas

Jis atskleidė, kad įprastai kelionių autobusais rinkos dalyviai savo maršrutus ir pirkinius planuoja prieš metus, mat vien pagaminti tokiam, 49 sėdimas vietas turinčiam 12,1 metrų ilgio, autobusui reikia maždaug pusmečio. Kadangi kelionių autobusais sezonas prasideda pavasarį ir baigiasi rudenį, visi nauji autobusai klientams perduodami prieš pat sezono pradžią.

Svajūno Stroino nuotr./Transporto parką plečianti „OIego transportas“ įsigijo 30 naujų autobusų
Svajūno Stroino nuotr./Transporto parką plečianti „OIego transportas“ įsigijo 30 naujų autobusų

„Euro 6“ taršos normą atitinkantys autobusai turi 12,4 l darbinio tūrio dyzelinius variklius, generuojančius 460 AG. Šie varikliai komplektuojami su 12 laipsnių automatinėmis pavarų dėžėmis ir 525 l talpos degalų bakais. Be įvairių kitų elektroninių stabilumo ir saugumo sistemų, šie autobusai turi įdiegtus ir važiavimo eismo juostoje pagalbos asistentus. O.Radionovo spėjimu, važinėdami Baltijos šalių keliais šie autobusai 100 km kelio naudos apie 22 l dyzelino.

A.Lukošius akcentavo, kad kitaip nei, pavyzdžiui, perkant vilkikus, naujų autobusų pirkėjai galvoja ne tik apie degalų taupymą. Itin daug dėmesio skiriama ir autobusų dizainui, tad gamintojui tenka nepamiršti ir kėbulo linijų dailumo.

Anot A.Lukošiaus, standartinę įrangą turinčio vieno tokio autobuso kaina prasideda nuo maždaug 200 tūkst. eurų. Į 30 autobusų „Olego transportui“ teko investuoti apie 6 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius