Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kim Jong Unas važinėja nauju „Rolls-Royce“: iš kur jį gavo?

Šiaurės Korėją vis dar slegia sankcijų našta. Bet kokių prabangos prekių eksportas į šią šalį draudžiamas, nes prabanga gali mėgautis tik politinis elitas. Tačiau Kim Jong Unas į susitikimą su JAV valstybės sekretoriumi Mike Pompeo atvyko stilingai – nauju „Rolls-Royce Phantom“. Bet iš kur jį gavo?
Naujasis „Rolls-Royce Phantom“
Naujasis „Rolls-Royce Phantom“ / „Rolls-Royce“ nuotr.

Kim Jong Unas yra žinomas prabangos gerbėjas. Jis gyvena prabangiuose namuose, turi didelę sportbačių kolekciją, o ir automobilius visada naudojo tik labai prabangius. Tai, žinoma, yra keistoka, nes sankcijos riboja prabangių prekių eksportą į šią šalį. „Rolls-Royce“ automobiliai yra gaminami Jungtinėje Karalystėje, kuri tikrai nepažeistų tarptautinių susitarimų vien dėl kelių šimtų tūkstančių vertės sandorio. Tai iš kur Unas gavo naujuosius ratus?

Dar visai neseniai Kim Jong Unas važinėjo šarvuotu „Mercedes-Maybach Pullman“ limuzinu. Palei jo šonus bėgo asmens sargybiniai, o šis vaizdas juokino ir trikdė pasaulį. Šis automobilis, žinoma, buvo pakankamai prabangus ir labai saugus. Dar daugiau – jis nebuvo labai senas. Sankcijos prieš Šiaurės Korėją galioja jau kurį laiką, tačiau Kim Jong Unas vis randa būdų jas apeiti. Ir Pompeo savo „Rolls-Royce“ jis parodė tikrai neatsitiktinai.

Šiaurės Korėjos valstybės vadovas nori pademonstruoti, kad sankcijos jo neveikia. Kai deramasi dėl jo šalies branduolinės ginkluotės apribojimų, jis nori pasakyti, kad jam kas nors turi būti pasiūlyta mainais. Vienas iš tų saldainių, kuriais vis mojuojama palei Uno akis yra sankcijų sumažinimas, tačiau juk jis važinėja „Rolls-Royce“ – sankcijos galioja tik popieriuje. Bet negi Jungtinė Karalystė taip elgtųsi?

Tikrai nesielgtų. Pastaruoju metu Šiaurės Korėjos prekybiniai laivai vis dažniau pastebimi Kinijos ir Rusijos uostuose. Žinoma, tai yra sankcijų ir tarptautinių susitarimų pažeidimas, bet jis toks nereiškmingas, kad į konfliktus dėl to tikrai niekas nesileis. Ir visi tai žino – ir Šiaurės Korėja, ir Kinija, Ir Jungtinės Tautos.

Taigi labai tikėtina, kad Kim Jong Uno „Rolls-Royce Phantom“ iš tiesų atkeliavo iš Kinijos arba Rusijos. Kinijoje šie automobiliai yra itin populiarūs tarp itin turtingų žmonių, todėl tikriausiai automobilis buvo pirktas ten, turint mintyje, kad jis atiteks Šiaurės Korėjos lyderiui.

Galiausiai, Kim Jong Unas dabar itin rūpinasi savo įvaizdžiu. Jis nori atrodyti stiprus politinis lyderis su aiškia vieta derybose dėl jo šalies. „Rolls-Royce“ yra tarsi galios ir statuso simbolis. Šių automobilių, beje, valstybių vadovai įprastai vengia, nes jie žmonėms atrodo per brangūs. Šiaurės Korėjoje tokie nuogąstavimai nėra svarbūs – žmonės galvoja tai, kas rodoma per televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius