Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultinio autobusiuko „Volkswagen Multivan 6.1.“ premjera: bus ir elektrinis

Vokietijos automobilių gamintojas „Volkswagen“ pristato vienos iš populiariausių pasaulyje lengvųjų komercinio transporto priemonių „Multivan T6“ patobulintą versiją – „Multivan T6.1“, rašoma pranešime.
„Volkswagen Multivan T6.1“
„Volkswagen Multivan T6.1“ / Volkswagen iliustr.

Įvairios pagalbos vairuotojui sistemos, precedento neturintys skaitmeniniai įrankiai ir naujausios kartos „Volkswagen“ pramogų sistemos su integruota SIM kortele, suteikiančia nuolatinę prieigą prie interneto – tai tik keletas patobulinimų, kuriuos pristato „Volkswagen“.

„Multivan T6.1“ pasiruošęs nustebinti būsimus savininkus nauju automobilio priekio dizainu ir išplėstomis standartinių funkcijų specifikacijomis, o naujausi TDI varikliai (90 iki 199 AG) suteiks varomosios galios. Taip pat bus prieinama ir elektrinė automobilio versija, kuri priklausomai nuo pasirinkto akumuliatoriaus leis nuvažiuoti daugiau nei 400 km.

Aukščiausi saugumo ir komforto standartai

„Volkswagen“ kurdamas pagerintą modelį itin koncentravosi į transporto priemonės saugumą, stabilumą bei patogumą. Senojo „Multivan T6“ hidraulinis vairas buvo pakeistas elektromechaniniu, leidžiančiu aktyviai veikti vairavimo mechanizmui, suteikiant prieigą prie naujų vairuotojo pagalbos kelyje sistemų ir užtikrinant precedento neturinčius saugos bei komforto standartus.

Ypatingas dėmesys skiriamas ir transporto priemonės stabilumui – automobilyje įrengta nauja pagalbinė sistema nuo vėjo (Cross Wind Assist), kuri neleis šoniniam vėjui kelti grėsmės vairuotojo ir keleivių saugumui.

„Multivan T6.1“ aprūpintas ir juostos išsaugojimo sistema (Lane Assist) – naudojant kameras, automatiškai nustatomas kelio juostos ženklinimas išlaikant automobilį jo juostoje. Įdiegtų funkcijų dėka automobilio parkavimas taip pat bus patogesnis – įjungus parkavimo sistemą (Park Assist), transporto priemonė automatiškai įvažiuos į stovėjimo aikštelę bei išvažiuos iš jos, kai vairuotojas spaus akseleratoriaus ir stabdžių pedalus.

Kad viskas vyktų sklandžiai rankinio manevravimo metu, „Crafter“ šoninės apsaugos sistema buvo pritaikyta naudoti ir pristatomam modeliui – ultragarsiniai jutikliai, esantys aplink automobilį, sumažina susidūrimo riziką. Avarinių situacijų važiuojant atbulomis padės išvengti „Rear Traffic Alert“ sistema, perspėsianti vairuotoją apie besiartinančias transporto priemones iš nugaros.

Jei vairuotojas nereaguos, sistema užtikrins automatinį stabdymą. Automobilyje taip pat yra įdiegta 8 colių „Discover Media“ navigacijos ir pramogų sistema.

Internetinės funkcijos – papildomam saugumui

Į „Multivan T6.1“ integruota SIM kortelė (eSIM) atveria naują internetinių funkcijų ir paslaugų asortimentą. Viena iš tokių funkcijų – „eCall“, numatanti, kad avarijos atveju, žinutė apie transporto priemonės buvimo vietą bus automatiškai išsiųsta avarinio reagavimo centrui transporto priemonės buvimo šalyje, nustatant balso ryšį. Jei iš automobilio vairuotojo nebus gautas atsakymas, apie nelaimingo įvykio faktą ir automobilio buvimo vietą bus informuotos skubiosios pagalbos tarnybos.

MIB3 8 ir 9,2 colių sistemos pirmą kartą siūlo ir interneto, radijo bei muzikos transliavimo paslaugas.

Naujas automobilio priekio dizainas

Išskirtinį dėmesį skiriant transporto priemonių dizainui, „Multivan T6.1“ siūlo dar kompaktiškesnį priekinių žibintų dizainą, naujus LED priekinius ir galinius žibintus, o viršutinė radiatoriaus grotelių dalis yra siauresnė nei ankstesniame modelyje. Naujovė yra ir dviguba chromuota juostelė per visą automobilio ilgį. Priklausomai nuo modelio ir įrangos, bus suteikiama galimybė individualizuoti priekį su daugiau chromo detalių.

„Euro-6d-TEMP“ variklių galia svyruoja nuo 90 iki 199 AG

„Multivan T6.1“ turi sukonfigūruotą variklio programą, o priekiniai automobilio ratai varomi efektyviais 2 litrų turbo dyzeliniais varikliais (2,0 TDI), kurie atitinka Euro-6d-TEMP-EVAP emisijų standartus. Naujo bazinio variklio galia yra 66 kW/90 AG, suteikianti daugiau energijos nei anksčiau (anksčiau buvo 62 kW/84 ZS).

Elektrinė „Multivan“ versija

Galiausiai, bendradarbiaujant su ABT, „Multivan T6.1“ taip pat bus pasiūlytas kaip visiškai elektrinė transporto priemonė. Jei galia yra 82 kW/112 JA, o akumuliatoriaus galia yra 38,8 kWh arba 77,6 kWh, važiavimo atstumas bus didesnis nei 400 km (NEDC), tad transporto priemonė idealiai tinka komerciniam transportavimui.

Apie atnaujinto „Multivan T6.1“ prieinamumą ir kainas Lietuvoje bus informuota atskirame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius