Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai iš Lenkijos vežasi pigesnius degalus: kada reikia susimokėti mokesčius?

Nuo vasario 1 d. Lenkijos vyriausybei pusmečiui sumažinus PVM maisto produktams bei degalams, į kaimyninę šalį plūstelėjo tūkstančiai tautiečių. Važiuoja organizuotai ir po vieną. Veža į Lietuvą maisto produktus, statybines medžiagas ir degalus.
Degalų kainos Lenkijoje
Degalų kainos Lenkijoje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vienoje „Facebook“ grupėje, vienijančioje „pirkinių turistus“, gabenančius pigesnes prekes iš Lenkijos, netgi įsižiebė diskusija: ar galima iš Lenkijos vežti dyzeliną ne tik automobilio bake, bet gabenti ir kanistrais? Keliautojai pastebi, kad litras dyzelino Lenkijoje gali kainuoti 15–20 ct pigiau.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kokios degalų kainos Lenkijoje

Didžioji dalis internautų tvirtina, kad ES viduje degalus gabenti galima, tačiau reikia turėti pirkimo faktą patvirtinančius čekius. Kiti bando paaiškinti, kad viskam yra ribos. Minima 40, 60 ar net 100 l riba.

Tai kaip yra iš tikrųjų? Komentarus šiuo klausimu 15min pateikė Valstybinė mokesčių inspekcija ir Muitinės departamento specialistai.

Henrika Rukšėnienė, Muitinės departamento prie LR Finansų ministerijos, komunikacijos skyriaus patarėja patvirtino, kad ES šalis vienija bendra rinka, tad jos viduje funkcionuojančioms prekėms muitinės formalumai neatliekami, muitai neskaičiuojami ir pan.

Tačiau pasiūlė kreiptis į Valstybinę mokesčių inspekciją ir išsamiau susipažinti su Naftos produktų, bioproduktų ir kitų degiųjų skystų produktų gabenimo ir laikymo taisyklėmis. Jas VMI viršininkas patvirtino 2010 m. gruodžio 27 d. įsakymu Nr. VA-117.

Šių Taisyklių 5.1 punktu nustatyta, kad Taisyklės netaikomos asmenims, kurie laiko ir (ar) gabena:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius