Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje parduodamas itin retas BMW perliukas – „Alpina D3 Bi-Turbo“

BMW markės automobilių gerbėjai žino, kad „Alpina“ ženkliukas ant išskirtinai žalio 3 serijos universalo gali reikšti rimtus dalykus. „Alpina“ – stipriai patobulinti serijinės gamybos automobiliai, iš minios įprastų BMW modelių išsiskiriantys kukliais bei labai skoningais vizualiniais pokyčiais bei mažiau kukliomis modifikacijomis viduje, rašoma pranešime.
BMW perliukas – „Alpina D3 Bi-Turbo“
BMW perliukas – „Alpina D3 Bi-Turbo“ / Autoplius.lt nuotr.

2013 metų rudenį vykusioje Frankfurto automobilių parodoje „Alpina“ pristatė ant BMW F30/F31 platformos pagamintus naujos kartos B3 bei D3 modelius. Ir šie, vos kelių šimtų vienetų per metus tiražu „kepti“ modeliai ieškojo greičio ir komforto pusiausvyrą mėgstančių vairuotojų visame pasaulyje.

Vienas toks 2014 metų „Alpina D3“ atkeliavo ir į Lietuvą, o dabar parduodamas už nekuklią 30,4 tūkst. eurų sumą.

Dažnas vairuotojas pamatęs tokią kainos etiketę tikriausiai krapštytų pakaušį ir niekaip nesuprastų, kuo gi šis modelis toks ypatingas?

Visų pirma, tai – išskirtinis automobilis. Autoplius.lt duomenimis, Lietuvoje registruotas tik vienas šios kartos D3 modelis – kito tokio nėra. „Alpina“ laikosi tradicijos per metus pagaminti lygiai 1200 automobilių, todėl net ir kitose šalyse būtų sunku surasti šio dailaus žalio universalo brolį dvynį.

Nors „D3 Bi-Turbo“ pagamintas naudojant jau ir taip galingą BMW 335d pagrindą, šis modelis savo debiuto metu buvo vienas greičiausių dyzelinių universalų pasaulyje. „Alpina“ meistrai 3,0 litrų N57 dyzelinį variklį aprūpino tvirtesniu alkūniniu velenu bei dviem turbokompresoriais, kurių pripučiamas oras vėsinamas didesniame tarpiniame aušintuve („intercooler“). Žinoma, specialiai šioms modifikacijoms buvo parinkta variklio valdymo programa.

Rezultatas – puiki dinamika. 100 km/val. greitį šis D segmento universalas pasiekia per 4,6 sekundės. Ir nors spidometro skalė sužymėta iki iš kiek optimistiškai atrodančios 330 km/val. reikšmės, visgi „Alpina D3 Bi-Turbo“ nustos bėgėtis pasiekęs solidų 278 km/val. greitį. Kad ir kaip pažiūrėsite, 77 metrai per sekundę šiam automobiliui gėdos nedaro.

Gamintojas patobulino ir stabdžių sistemą, pakeitė važiuoklės komponentus. Ir nors F80 BMW M3 yra vikresnis bei greitesnis automobilis, BMW ir „Alpina“ yra lyg du atskirų disciplinų asai. BMW M divizijos automobiliai – brutalūs ir netgi provokuojantys, tuo tarpu „Alpina“ pasižymi dėmesiu detalėms ir sugebėjimu nevarginti ilgose kelionėse.

Daugiau nei 30 tūkst. eurų kainuojantis „D3 Bi-Turbo“, anot gamintojo, vidutiniškai suvartoja 5,3 l degalų šimtui kilometrų. Tačiau tai laboratorijose pasiektas rezultatas. Šie modeliai vidutiniškai suvartoja apie 9-10 l dyzelino šimtui kilometrų. Atsižvelgiant į faktą, kad po variklio gaubtu slypi 350 AG ir 700 Nm, galima tik šyptelti ir iškelti nykštį į viršų.

Iš minios šis „D3 Bi-Turbo“ taip pat išsiskiria ir dėl unikalios savo išvaizdos – firminės „Alpina“ modelių žalios spalvos bei unikalių apdailos detalių. Interjerą puošia aukštesnės kokybės medžiagos nei įprastuose 3 serijos BMW – skiriasi net odos kokybė ir teisus bus tas, kuris sakys, jog tai kruopščiau surinktas automobilis už „trečiuką“, ant kurio jis pagamintas.

21 "Alpina" modelis Lietuvoje

Portalo Autoplius.lt duomenimis, Lietuvos keliais rieda 21 registruotas „Alpina“ markės automobilis. Didesnė tikimybė gatvėje pamatyti važiuojantį „Ferrari“ superautomobilį nei „Alpina“ meistrų perdarytą BMW. Galima būtų sakyti, jog unikalumas reikalauja nekuklių išlaidų, tačiau šio naudoto „Alpina D3 Bi-Turbo“ pirkėjas apsirūpins ne tik išskirtine išvaizda, bet ir komforto šarvais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius