-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvoje pasitiktas mažiausias „Volvo“ šeimos narys – kompaktiškas XC40

Penktadienio vakaras „Volvo“ gerbėjams prasidėjo plojimais – taip pasitiktas Lietuvoje debiutavęs naujausias ir bene mažiausias švediškų automobilių šeimos narys, krosoveris „Volvo XC40“.
„Volvo XC40“ pristatymas
Volvo XC40 / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Iki šiol „Volvo“ gamoje buvo du visureigiai, tad XC40 papildė švediškų didesnę prošvaisą ir keturis varančiuosius ratus turinčių modelių gamą. Švedai neslepia, kad į jaunėlį deda daug vilčių – šis atstovauja bene sparčiausiai augančiam – kompaktiškų visureigių – segmentui pasaulyje, tad, natūralu, pardavimų tikimasi nemažų.

Šiam visureigiui pirmajam panaudota visiškai nauja „Volvo“ sukurta platforma, žymima raidėmis CMA („Compact Modular Architecture“). Šią turės visi 40 serijos „Volvo“ automobiliai, taip pat – ir elektromobiliai.

Nepaisant visureigio dydžio, jo įranga – išties gausi. Į automobilį diegiama pusiau savavaldžio važiavimo technologija „Pilot Assist“, „City Safety“ sistema, padedanti neiškrypti iš reikiamos eismo juostos, stebinti akląsias zonas, perspėjanti apie galimą susidūrimą ir, prireikus, stabdanti automobilį. 360 laipsnių kamera leidžia matyti daugiau statant automobilį į stovėjimo vietą.

Pirmieji XC40 bus siūlomi su D4 dyzeliniais varikliais arba benzininiais T5 „Drive-E“ motorais. Vėliau žadami modeliai su hibridine pavara, taip pat – varomi elektra. Galiausiai nedidukas XC40 taps pirmuoju modeliu „Volvo“ gamoje, turėsiančiu 3 cilindrų variklį.

Skelbiama, kad Lietuvoje benzininį 252 AG variklį turintis XC40 kainuos nuo 44 tūkst. eurų, o 2 l darbinio tūrio dyzelinį 190 AG motorą turinčio modelio kaina prasidės nuo 42 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius