-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos „Metų automobilis 2014“ – „Škoda Octavia“

Pirmadienio vakarą buvo paskelbtas daugiau nei mėnesį vykusio konkurso Lietuvos „Metų automobilis 2014“ nugalėtojas. Dešimties žurnalistų komisija geriausiu automobiliu pripažino naująjį „Škoda Octavia“.
„Škoda Octavia“
„Škoda Octavia“ / „Škoda “ nuotr.

Tai jau antrasis šio modelio titulas Lietuvoje – „Škoda Octavia“ buvo pripažinta geriausiu automobiliu Lietuvoje 2005. Šis modelis geriausių 2014-ųjų automobiliu praėjusį šeštadienį buvo pripažintas ir Latvijoje.

Konkurso komisija „Litexpo“ parodų rūmuose surengtoje ceremonijoje pristatė septynis geriausius Lietuvoje automobilius ir kiekvienas visų septynių įvertinimui turėjo paskirstyti po 25 taškus. 

„Škoda Octavia“ iš daugelio komisijos narių sulaukė geriausių įvertinimų ir surinko 54 taškus. Antroje vietoje liko „Nissan Note“ su 46, trečias – „Peugeot 308“, surinkęs 37 taškus.

Į geriausiųjų septynetuką, be jau minėtų modelių, pateko „Lexus IS“ (30 tšk.), „Toyota Corolla“ (29 tšk.), „Mazda 3“ bei „SEAT Leon FR“ (po 27 tšk.).

Septynetuke daugiau nei pusė – keturi – buvo japoniški automobiliai. Jame vietos atsirado vienam ispaniškam, čekiškam bei prancūziškam, tačiau į jį nepateko nei vienas vokiškas automobilis.

„Metų automobilio“ konkursas vyko jau septynioliktą kartą. „Škoda“ tapo antruoju gamintoju, kurio modelis geriausiu pripažintas ketvirtą kartą – kitas tokį pasiekimą turintis gamintojas yra „Ford“. „Octavia“ taip pat yra antrasis modelis, kuriam Lietuvos „Metų automobilio“ titulas įteiktas antrą kartą – iki šiol tai pavyko padaryti tik „Volkswagen Golf“, nugalėjusiam 2004-ųjų ir 2013-ųjų rinkimuose.

Renginio metu buvo paskelbti ir kitų nominacijų laimėtojai. Geriausiu visureigiu pripažintas BMW X5, verslo klasės automobiliu – „Range Rover Sport“, sportiškiausiu modeliu – „KIA pro_cee'd GT“, o „Tautos automobilio“ laurus nuskynė ketvirtos serijos BMW.

Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera Cup“ dalyvaujančiam Jonui Gelžiniui buvo įteiktas „Metų vairas“. Jis skiriamas daugiausiai automobilių sporte pasiekusiam asmeniui.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius