Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mazda“ kai kurias automobilių dalis gamins iš naujoviško bioplastiko

„Mazda Motor Corporation“ sukūrė ekologišką bioplastiko rūšį, kurią nuo šiol naudos vidinių ir išorinių automobilių dalių gamyboje. Pagamintas iš augalinių medžiagų, bioplastikas padės mažinti taršių medžiagų kiekį. Be to, pati medžiaga yra dažoma tarsi audinys, todėl iš jos pagamintų detalių nereikia papildomai dengti dažais ir laku, turinčiu kenksmingų medžiagų.
„Mazda MX-5“
„Mazda MX-5“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mazda“ jau daug metų tyrė biomasės technologijų pritaikymo galimybes ir pagaliau pristatė pirmuosius rezultatus – pirmąsias rinkoje patvarias, atsparias karščiui ir iš augalinių medžiagų pagamintas automobilio salono be išorės dalis. Visa tai buvo pasiekta optimizuojant naujos, lengvai formuojamos ir patvarios biomasės sudėtį. Šis atradimas leis „Mazda Motor Corporation“ gaminti tokias salono ir išorės dalis, kurios patvarumu prilygsta tradicinėms ABS plastiko dalims, ir tuo pačiu jas lenkia savo išvaizda bei formavimo galimybėmis.

„Mazda Motor Corporation“ bioplastiko, pavadinto „Mazda Biotechmaterial“ vardu, dalis ketina pristatyti aplinkosaugos technologijų parodoje „Eco-Products 2014“, Tokijuje.

Pirmosios bioplastiko dalys serijiniame automobilyje atsiras kitąmet – jų bus galima rasti naujos kartos  „Mazda MX-5“ interjere. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius