„Mercedes V-Class“ už 250 tūkst. eurų: už ką tokie pinigai?

Išoriškai šis „Mercedes V-Class“ – toks pats, kaip ir kiti jo „broliai“. Vieniems – geras darbinis arklys, kitiems – labai patogus ir prabangus minivenas tolimoms kelionėms. Tačiau pažvelkite į šio patobulinto VIP mersedeso vidų ir pamatysite prabangaus oro lainerio saloną su svetaine ir miegamuoju. Jis, beje, „tiuninguotas“ Rusijoje. Tad šios šalies pinigais kainuoja 20 mln. rublių (daugiau nei 250 tūkst. Eur).
„Mercedes Benz“ V klasė
„Mercedes Benz“ V klasė / Gamintojų nuotr.

Automobilio salone – seifas gryniesiems pinigams, milžiniškas išmanusis televizorius, įlendantis už sėdynių, miegamojo patogumai, prašmatnus baras, automatinės dvigubos užuolaidos. Visas „keleivių“ skyrius šiuo 4K raiškos televizoriumi atitvertas nuo vairuotojo „kabinos“, panašiai kaip prabangiausiuose limuzinuose, rašo portalas „Motor“.

Tiesą sakant, rusai planavo šį „Mercedes V-Class“ nuvežti į Ženevos automobiių parodą ir paaiškinti, ką reiškia „tikra rusiška prabanga vokiškame automobilyje“. Na, tikrai būtų labiau nustebinę, nei pernai savo nevykusiu „prezidentiniu“ limuzinu „Aurus“.

Skėčiai ir dėtuvė dezinfekciniam skysčiui

Pažvelkime į „rusišku stiliumi“ tobulintą „Mercedes V-Class“ iš arčiau.

Agresyvi AMG stiliaus išorės apdaila, specialūs 19 colių ratlankiai, ilgas lyg slidė išlendantis slenkstis. Tiesa, variklis paliktas originalus keturių cilindrų dyzelis, padedantis automobiliui iki 100 km/val. įsibėgėti per 9 sek. Turint omeny, kad automobilį pasunkina apdailoje naudojamos masyvios medžio plokštės (ant jų matricos tvirtinama parbangiai inkrustuota ir lakuota apdaila) ir buitinė technka, rezultatas geras.

Beje, standartiniame V klasės automobilyje (kaina prasideda nuo 60 tūkst.), vidutinio galingumo (visoje gamoje) V250 d variklis išvysto 140 kW (190 AG) galią bei 440 Nm sukimo momentą, jo degalų sąnaudos yra 5,9–6,1 l/100 km, o CO2 emisija –155–161 g/km.

Galingenės versijos „Mercedes-Benz V 300 d“ pasiekia didžiausią 220 km/val. greitį, o iki 100 km/val. įsibėgėja vos per 7,9 sek.

Bet ne dinamika šio automobilio pirkėjui svarbiausia. Iš esmės salone yra tik dvi kėdės (tiksliau, prabangūs sostai), kurių paskirtis dvejopa. Arba audringas vakarėlis su krištolo taurėmis, išvažiuojančiomis iš laku blizgančio baro, arba visiškas atsipalaidavimas, tikras SPA.

Beje, jei jau kalbame apie vakarėlį, krištolo taurių kaina – keli tūkstančiai eurų. O jei sugalvotumėte į kompaniją pasikviesti linksmų pakeleivių, mygtuko paspaudimu per dešimtį sekundžių išlankstysite dar dvi paslėptas kėdes. Vieno mygtuko paspaudimu atsidaro miniatiūrinė šiukšlių dėžė, šaldytuvas ir daugybė kitų „smulkmenų“, kurias pamatysite laidoje:

VIDEO: Сделан в России, роскошнее Майбаха: Мерседес V-Класса для VIP за 20 млн #ДорогоБогато №97 Mercedes

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius