Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Naujas vardas saugesniuose „Toyota“ automobiliuose – „T-Mate“

Siekdama pabrėžti savo norą didinti transporto saugumą, „Toyota“ pristato „T-Mate“ – naują bendrą vardą, aprėpiantį visas gamintojos saugumo ir pažangių vairavimo asistentų (ADAS) sistemas, rašoma pranešime.
„T-Mate“
„T-Mate“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 „Toyota“

„Toyota“ yra viešai paskelbusi, jog įsipareigoja užtikrinti aukščiausius savo gaminamų automobilių saugumo standartus, nuolat ieškodama būdų pritaikyti naujausias technologijas, kurių paskirtis – padėti išvengti eismo įvykių arba pagerinti vairuotojų, automobilių keleivių ir kitų eismo dalyvių apsaugą.

Toks požiūris leido sukurti naują pažangių vairuotojo pagalbos sistemų (ADAS) kartą. Šie, naujosios kartos vairuotojo pagalbininkai turi vis didesnę reikšmę didinant vairavimo saugumą.

ADAS apima gausybę sistemų, sukurtų taip, kad pagerintų saugumą daugelyje eismo situacijų, pradedant automobilio pastatymu, baigiant važiavimu miestuose ar greitkeliais.

Saugumo technologijų evoliuciją paspartino išaugęs jutiklių, radarų ir kamerų naudojimas. Šie įtaisai leidžia nuolat stebėti ne tik tai, kaip keliu važiuoja automobilis, bet ir kitus eismo dalyvius bei aplinką ir perspėti vairuotoją apie galimus pavojus. Jeigu prireikia, jie aktyvuoja stabdymo, vairavimo, akceleratoriaus kontrolės sistemas, kad būtų išvengta avarijos arba sumažinti jos padariniai.

Naujausia saugumo sistemų karta

„Toyota T-Mate“ yra naujas kompanijos būdas komunikuoti apie ADAS teikiamą naudą ir pranašumus realiomis eismo sąlygomis, ypač kai automobilių pramonė juda automatizuotų ir savivaldžių automobilių link.

Be to, naujas vardas suteikia galimybę paaiškinti ADAS privalumus vartotojams priimtinesniu būdu, pabrėžiant, jog „Toyota“ kiekvienoje kelionėje rūpinasi jais taip, kaip nuolat budriai aplinką stebintis bendrakeleivis.

„T-Mate“ apima „Toyota Safety Sense“ sistemų rinkinį ir kitas aktyvias vairavimo ir automobilio statymo pagalbos sistemas ne tik tam, kad transporto priemonės valdymas būtų lengvesnis ir saugesnis, bet ir tam, kad apsaugotų visus, sėdinčius automobilyje, ir kitus eismo dalyvius susiklosčius įvairiems scenarijams.

Nuolatinė pažangių saugos sistemų plėtra ir saugos elementų diegimas visoje automobilių gamoje patvirtina „Toyota“ pasiryžimą sumažinti nelaimių keliuose skaičių. Vadovaujantis tokia filosofija, „T-Mate“ debiutas sutampa su naujausios kartos „Toyota Safety Sense“ sistemos, į kurią įdiegta gausybė naujovių ir patobulinimų, pristatymu.

Pavyzdžiui, susidūrimo išvengimo sistema (angl. „Pre-Collision System“) pirmą kartą turi akceleracijos slopinimo funkciją važiuojant nedideliu greičiu, be to, joje integruota pagalbos važiavimo sankryžose posistemė. Be to, patobulinta priešpriešinio eismo aptikimo sistema ir posūkio sankryžose pagalbos funkcija.

Atnaujinimai – nuotoliniu būdu

Naujos „Toyota Safety Sense“ funkcijos taip pat apima avarinę sustojimo sistemą (EDSS), be to, kartu su patobulintu saugos sistemų rinkiniu automobiliuose bus prieinama ir atnaujinimų nuotoliniu būdu funkcija – įsigijus automobilį, visos naujovės bus įdiegiamos ryšio priemonėmis ir nereikės užsukti į prekybos atstovybes. Tai leis saugos sistemas laiku atnaujinti ir įdiegti naujausius jų patobulinimus.

„T-Mate“ sistemų paketas skiriasi priklausomai nuo modelio ar jo įrangos klasės. Naujasis, visas saugos sistemas apimantis bendras vardas bus pristatytas visose rinkose drauge su kitais jose atsirasiančiais naujais modeliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius