-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos operacija: sustabdė „Tesla Model S“, vežusį neblaivų, miegantį vairuotoją

Kalifornijos greitkelių patruliai (JAV) tapo neeilinio įvykio liudininkais. Jie sustabdė ir sulaikė „Tesla Model S“ vairuotoją, kuris, važiuodamas automobiliu, miegojo, o vėliau paaiškėjo, kad buvo ir neblaivus. Tačiau įdomu tai, kaip šį automobilį pareigūnai sustabdė.
„Tesla Model S 100D“
„Tesla Model S 100D“

Kaip rašo „electrek.co“, pareigūnai užtruko 7 minutes ir įveikė maždaug 10 kilometrų, kol sustabdė neblaivaus ir miegančio vairuotojo važiuojantį „Tesla Model S“. Šiuo atveju sakyti, kad automobilis važiavo pats, labai tikslu, nes elektromobilis buvo ne vairuojamas, o valdomas aktyvavus savavaldžio vairavimo funkciją.

Kaip paaiškino policijos atstovai, būtent ši funkcija ir padėjo automobilį sustabdyti sėkmingai. Patruliai aplenkė „Tesla“ ir važiuodami priešais tiesiog pradėjo stabdyti. Autonominė valdymo sistema reagavo į tokius pareigūnų veiksmus ir galiausiai visiškai sustabdė vairuotojo nevaldomą elektromobilį.

Tiesa, kol kas vis dar neaišku, kaip neblaiviam ir už vairo užmigusiam vairuotojui pavyko apgauti „Tesla Model S“ sistemos saugiklius. Įjungus autonominio vairavimo funkciją, automobilis reguliariai prašo, kad vairuotojas laikytų rankas ant vairo, taip pat reaguoja į tai, kokia jėga vairas laikomas.

Jei sistema pastebi, kad vairuotojas nereaguoja, įsijungia perspėjamieji signalai, į kuriuos nereaguojant automobilis galiausiai pradeda stabdyti pats ir, jei tai įmanoma, saugiai sustoja šalikelėje.

„Electrek.co“ skelbia, kad mėgino susisiekti su „Tesla“ ir išsiaiškinti šio įvykio aplinkybes, kaip vairuotojui pavyko „apgauti“ sistemą, tačiau gamintojas įvykio nekomentavo. Spėjama, kad neblaivus už vairo sėdęs ir užmigęs vairuotojas galėjo pasinaudoti gudrybe – ant vairo uždėjo telefono laikiklį, kuris imituoja vairo spaudimą.

Bet kokiu atveju, galima tik pasidžiaugti, kad policijos pareigūnai pastebėjo prie vairo užmigusį vairuotoją, o „Tesla“ autonominio vairavimo sistema tinkamai sureagavo į pareigūnų veiksmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius