Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesibaigiantys darbai Vilniaus Taurupės gatvėje sukėlė klausimų: ar atlaikys asfaltas?

Šiais metais išasfaltavus vieškelį (Taurupės g.), jungiantį Pilaitės rajoną su Vilniaus vakariniu aplinkkeliu, daugelis vilniečių nudžiugo: dalis srauto nuo Pilaitės pr. pasuko naująja gatve. Tačiau, kelininkams dar nespėjus baigti darbų, į redakciją pasipylė klausimai. Skaitytojai suabejojo darbų kokybe.
Taurupės gatvės patobulinimai
Taurupės gatvės patobulinimai / 15min skaitytojo nuotr.

Vilnietis Darius, šia gatve važiuojantis kasdien, pastebėjo, kad Taurupės gatvės šviežias asfaltas jau frezuojamas. „Gal dabar sugalvojo kloti kokias komunikacijas?“ – klausė skaitytojas.

Jis taip pat pastebėjo, kad šoniniai vandens nutekėjimo latakai lipdomi ant smėlėto paviršiaus, o ne ant skaldos sluoksnio. Ir suabejojo, kad toks kelininkų sprendimas atlaikys ilgiau nei keletą metų.

15min skaitytojo nuotr./Taurupės gatvės patobulinimai
15min skaitytojo nuotr./Taurupės gatvės patobulinimai

Gintautas Niaura, Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Susisiekimo komunikacijų skyriaus vadovas čia nieko blogo nemato.

Jo teigimu, ką tik paklotas asfaltas frezuojamas todėl, kad Vilniaus miesto savivaldybė, atsižvelgdama į Pilaitės rajono gyventojų prašymus bei norėdama užtikrinti vairuotojų saugumą, liepą ištisai išasfaltuotoje Taurupės gatvėje, įrengia du greičio mažinimo kalnelius. Vienas jų rengtas atnaujintos gatvės pradžioje, kitas – ties senuoju Gudelių kaimu. Artimiausiu metu bus įrengti ir įspėjamieji kelio ženklai.

G.Niauros teigimu, Taurupės gatvės kelkraštyje įrengtas daugiau kaip pusantro metro pločio latakas tam, kad apsaugotų gatvės kelkraščius ir po gausių kritulių jie nebūtų išplaunami. Eismo juostų plotis yra pakankamas, kad automobiliai nevažiuotų ant latako, kuris neskirtas automobilių eismui. Todėl latakai turėtų atlaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius