Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netrukus bus pristatytas naujos kartos SEAT „Leon“: kada jo sulauksime Lietuvoje?

SEAT kompanija atskleidė informaciją apie naujos kartos „Leon“ modelį. Tai visiškai nauja perkamiausio SEAT modelio karta. Kompanija į šio modelio kūrimą investavo daugiau kaip 1,1 milijardo eurų, kad galėtų automobiliui suteikti naujausios kartos ekologiškiausius variklius, pakeltų automobilio komunikacijos ir vairuotojų pagalbos sistemų darbą bei galimybes į naują lygį, rašoma pranešime.
„Seat Leon“
„Seat Leon“ / Gamintojų nuotr.

„Be to, dizaino prasme tai bus vienas labiausiai dėmesį atkreipiančių automobilių savo segmente. „Seat Leon“ yra geriausiai parduodamas mūsų modelis. Mes norime tęsti jo sėkmės istoriją. Kompanija investavo 1,1 milijardo eurų į šio modelio kūrimą ir gamyklos modernizavimą,“ – pristatydamas šį automobilį sakė „Seat“ vykdantysis prezidentas Carsten Isensee.

Kompanijos vykdančiajam prezidentui antrina ir „Seat“ automobilių oficialaus importuotojo Lietuvoje, įmonės „Autojuta“ pardavimų vadovas, žinomas lenktynininkas Vytautas Švedas.

„Tikimės, kad „Leon“ sėkmės istorija bus tęsiama ir Lietuvoje. Vien per šiuos metus esame užsibrėžę parduoti mažiausiai 100 naujos kartos automobilių“, – sako V.Švedas.

Naujos kartos „Leon“ išlaiko tą pačią filosofiją, kuria vadovaujantis sėkmingai parduodama jau nebe pirma šio modelio karta: tai bus elegantišku, bet tuo pat metu ir sportišku dizainu pasižymintis kompaktinės klasės automobilis. Jis bus gaminamas pagrindinėje „Seat“ Martorelio gamykloje Ispanijoje, Barselonoje.

Gamintojų nuotr./„Seat Leon“
Gamintojų nuotr./„Seat Leon“

Palyginus su ankstesniąja karta, kardinaliai pasikeitė tiek „Leon“ išorės, tiek ir vidaus dizainas. Jis tapo gerokai išraiškingesnis. Gamintojas itin pabrėžia inovatyvią apšvietimo techniką tiek automobilio išorėje, tiek ir viduje. Nuo šiol visi žibintai yra LED tipo.

Ketvirtoji „Leon“ karta turės pačius naujausius ir moderniausius variklius. Gamintojai pirkėjams pasiūlys itin plačią variklių gamą – nuo benzininių ir dyzelinių iki varomų gamtinėmis dujomis. Be to, prekyboje pasirodys iš karto net dvi hibridinės versijos: „mild hybrid“ (eTSI) ir „plug-in hybrid“ (eHybrid).

Automobilis gaminamas ant gerokai modifikuotos „MQB Evo“ platformos. „Leon“ modelyje bus sumontuotos trečios kartos eismo saugumo sistemos, adaptyvi greičio palaikymo kontrolė su avarinio stabdymo funkcija ir daugybė kitų kasdienį vairuotojo gyvenimą ir, svarbiausia, saugumą gerinančių sistemų.

Naujos kartos automobilis taps vienu praktiškiausių savo klasėje, nes 5 durų hečbekas, palyginus su pirmtaku, pailgėjo net 86 mm, o praktiški pirkėjai galės rinktis universalą „Sportstourer“, kuris už pirmtaką tapo net 93 mm ilgesnis.

Pirmosios trys „Leon“ kartos po pasaulį pasklido daugiau kaip 2,2 milijonų tiražu ir gamintojas užtikrintas, kad naujos kartos „Leon“ pratęs savo sėkmės istoriją ir taps pačiu populiariausiu visų laikų „Leon“ modeliu. Štai ir pernai kompanija pasiekė rekordą, visame pasaulyje pardavusi daugiau kaip pusė milijono automobilių.

Naujos kartos „Leon“ oficialiai publikai bus parodytas kovo mėnesį tarptautinėje Ženevos automobilių parodoje. Pirmieji naujos kartos „Leon“ automobiliai prekybos salonus Vilniuje ir Kaune pasieks iš karto po parodos Šveicarijoje – balandžio pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius