-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nissan“ atšaukia beveik visus Japonijoje per trejus metus parduotus automobilius

Japonijos automobilių gamybos kompanijos „Nissan Motor“ veikiausiai laukia baudos ir pardavimų sumažėjimas po to, kai tapo žinoma apie pažeidimus, padarytus kontroliuojant jos produkcijos saugumą gamyklose Japonijoje, rašo „The Wall Street Journal“.
„Nissan“
„Nissan“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį kompanija oficialiai atšaukė beveik visus automobilius, parduotus Japonijoje per pastaruosius trejus metus, – maždaug 1,2 mln. automobilių.

Japonijos transporto ministras Keiichi Ishii penktadienį pareiškė, kad automobiliai iš „Nissan“ gamyklų iškeliaudavo po patikros, kurią atlikdavo tam įgaliojimų neturintys asmenys, tačiau ant dokumentų buvo štampai darbuotojų, kurie buvo atsakingi už automobilių kontrolę.

Japonijos transporto ministerija informavo „Nissan“, kad tūkstančiai automobilių iš šešių jos gamyklų Japonijoje buvo išvežami po galutinės patikros, kurią atliko neįgalioti darbuotojai.

Tokie veiksmai kenkia visai automobilių saugumo patikros sistemai, penktadienį Tokijuje surengtos spaudos konferencijos metu sakė ministras.

„Nissan“ nesiėmė ginčyti ministerijos nustatytus faktus. Kompanija pranešė, kad ketina per ateinančius kelis mėnesius atlikti tyrimą ir pateikti valdžiai ataskaitą.

„Tyrimas bus didelio masto, – sakė „Nissan“ vykdomasis direktorius Hiroto Saikawa. – Kol nepradėsime kasti giliau, negalėsime pasakyti, ar tai vyko nuolat ar ne.“

K.Ishii sakė, kad galimos baudos priklausys nuo tyrimo išvadų. Ministras sakė, kad už melagingos informacijos pateikimą gresia bauda iki 200 mln. jenų (1,8 mln. JAV dolerių), o atsakingiems asmenims gresia ir kalėjimas iki vienerių metų.

Anksčiau šią savaitę Japonijos transporto ministerija informavo „Nissan“, kad tūkstančiai automobilių iš šešių jos gamyklų Japonijoje buvo išvežami po galutinės patikros, kurią atliko neįgalioti darbuotojai.

Ministerija nurodė „Nissan“ peržiūrėti kontrolės procesą, o taip pat paragino kitus Japonijos gamintojus patikrinti, ar pas juos nevyksta panašūs atvejai.

Per devynis šių metų mėnesius „Nissan“ Japonijoje pardavė 496 295 automobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius