-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nissan“ parodė naująjį „Note“ ir pasidžiaugė „nesenstančiu japonišku futurizmu“, bet yra viena bloga naujiena

„Nissan Note“ – tai nedidelis kompaktiškas hečbekas, pasižymintis ir miniveno dizaino bruožais. Šie automobiliai Europoje buvo pakankamai populiarūs – jie netgi buvo gaminami Jungtinėje Karalystėje. Ir dabar pasirodė naujas, jau trečios karto „Note“. Futuristiška išvaizda, hibridinė jėgainė, prieinama kaina ir nuvilianti žinia.
„Nissan Note“
„Nissan Note“ / Gamintojo nuotr.

Nuo to nusivylimo ir pradėsime – bent jau kol kas naujasis „Nissan Note“ bus prieinamas tik Japonijoje. Ir ten bazinis modelis su 15 colių ratlankiais ir halogeniniais žibintais kainuos kiek mažiau nei 20 tūkstančių eurų. Tiesa, bus visiškai elektrinė „Note“ versija ir pardavinėti jį Europoje būtų tiesiog gera mintis.

Kitos naujienos yra geresnės. „Nissan Note“ dabar pasižymi moderniu, aštriu dizainu ir geresnėmis salono medžiagomis. Po „Note“ kapotu burzgia 1,2 l variklis, kuris iš esmės veikia tik kaip generatorius. Japonų spauda rašo, kad šis automobilis išvysto apie 85 kW ir 280 Nm. Hibridinis automobilis bus varomas tik priekiniais ratais. Visiškai elektrinis „Note“ bus varomas visais ratais, bet kol kas jo specifikacijų nežinome.

Ankstesnis „Note“ buvo 4,1 m ilgio, o štai naujas yra 55 mm trumpesnis, nors gamintojas teigia, kad išlaikoma erdvė keleivių kojoms. Pirkėjai galės rinktis iš 13 skirtingų spalvų, daugelis jų yra ryškios ir jaunatviškos. Automobilis svers apie 1,2 t ir tai yra didelis pasiekimas.

Hibridiniai automobiliai įprastai sveria gana daug. Tačiau „Nissan“ pirmą kartą savo automobilių konstrukcijoje pasitelkė ypatingai tvirtą plieną, kuris leidžia sumažinti konstrukcijas ir taip sutaupyti svorio. Be to, ir hibridinė sistema yra lengvesnė – vien inverteris sveria 30 proc. mažiau. Kartu tvirtesnis plienas „Note“ suteikia saugumo, kaip ir visa eilė elektroninių sistemų, įskaitant „ProPILOT“ sistemą, kuri greitkeliuose naudojasi GPS duomenimis ir prisitaiko prie greičio apribojimų.

Ar naujasis „Nissan Note“ pasieks Europą? Sunku pasakyti, bet elektrinė versija čia būtų laukiama. Kita vertus, Europa gali likti „Renault Zoe“ teritorija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius