Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutekinti naujausi Vladimiro Putino limuzino eskizai

Rusijos žiniasklaida nutekino Mokslinio automobilių variklių instituto darytus naujausius Putinmobilio eskizus. Taip vadinamas Vladimirui Putinui jau daugelį metų kuriamas limuzinas.
Nutekinti 2016 m. V.Putino limuzino eskizai
Nutekinti 2016 m. V.Putino limuzino eskizai / Russkij avomobil nuotr.

Iš pradžių eskizai buvo paskelbti instituto svetainėje, bet netrukus dingo. Tačiau juos spėjo išsaugoti svetainė „Rusiškas automobilis“.

15min jau rašė, kad programos „Kortež“ rėmuose kuriamas automobilis, vežiosiantis Rusijos pirmuosius asmenis, taip pat modeliai jų apsaugos kortežui. Manoma, kad eskizai į viešumą galėjo patekti per klaidą, nes dar nėra baigti.

Ambicingas Kremliaus planas

Programa „Kortež“ startavo 2012 m., kai buvo nuspręsta, pasitelkus Rusijos automobilių gamintojus, sukurti rusišką limuziną prezidentui. Prieš tai tiek Dmitrijus Medvedevas, tiek V.Putinas yra pareiškę, kad pabodo važinėti užsienietiškais limuzinais (šiuo metu Rusijos prezidentą vežioja „Mercedes“). 

Minėtas institutas, per klaidą paviešinęs eskizus, ir turi suvienyti gamintojų pajėgas. Tačiau jam nelabai sekasi (žiūr. susijusias naujienas). Todėl bandoma limuzino versija – su „Porsche“ varikliu. Panašu, kad ir vėl rusus nukonkuruos vokiečiai. Kol kas daugiausiai, ką gali padaryti Rusijos kūrėjai, tai sukurti savitą limuzino dizainą – kitokį nei „Mercedes“ ar „Porsche“. 

Iš viso limuzino bei apsaugos visureigių ir autobusiukų kūrimui skirta 24 mlrd. rublių. Pusę sumos skiria federalinis biudžetas. Iš viso planuojama pagaminti 30 tūkst. vyriausybinių automobilių. 5 poc. šių modelių keliaus į Kremlių, o kitus galės užsisakyti verslo atstovai.

Tačiau kol kas vienus eskizus keičia kiti ir didelių postūmių į priekį nematyti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius