-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pamatykite: BMW automobilių pristatymas Vilniuje virto prabangia meno paroda

Ketvirtadienio vakarą Vokietijos automobilių gamintojo BMW atstovai Lietuvoje „Krasta Auto“ kviestinę publiką ir žurnalistus Vilniuje subūrė į meno kūrinių parodą. Tik paroda buvo netradicinė – šį kartą akis glostančiais šedevrais tapo vos šiemet ar praėjusių metų pabaigoje rinkose debiutavę prabangiausi ir galingiausi BMW automobiliai: atnaujintas 7 serijos limuzinas, sportiškieji 8 serijos kupė bei kabrioletas ir pagrindinė šių metų BMW naujiena – didžiausias gamoje visureigis X7.
BMW modelių pristatymo akimirka
BMW modelių pristatymo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Automobiliai žiūrovams pristatyti kaip meno kolekcija, o renginio struktūra priminė prestižinės parodos atidarymą. Kadangi moderniojo meno ekspozicijos šiais laikais nebetelpa po klasikinės galerijos stogu, todėl šiuolaikiška ir efektinga parodos atmosfera buvo sukurta „Siemens arenoje“.

VIDEO: BMW modelių pristatymas Vilniuje – tarsi meno paroda

„Tokia renginio koncepcija buvo pasirinkta neatsitiktinai – šie automobiliai reprezentuoja visas inovatyviausias kompanijos technologijas, siūlo plačiausias personalizavo ir prabangos galimybes, demonstruodami, kiek toli pažengė gamintojai. Tad jeigu pažvelgsime į automobilius, kaip į savotišką meno sritį, šie modeliai yra neabejotinai geriausi BMW kūrėjų darbai“, – renginį pristatė BMW prekės ženklo Lietuvoje vadovas Martynas Daujotas.

Brėžia kompanijos kryptį

Ketvirtadienį pademonstruoti automobiliai savo dizainu, technologijomis ir kitomis savybėmis nubrėžia aiškią kryptį, kuria juda visas koncernas.

Bene daugiausiai dėmesio – vien dėl savo įspūdingo stoto ant 22 colių skersmens ratlankių ir didžiausių grotelių BMW istorijoje – susilaukė visiškai naujas X7 visureigis. 6 arba 7 vietų automobilyje montuojami nuo 265 AG iki 400 AG galios pasiekiantys varikliai, kurių jėga abiems ašims perduodama per 8 laipsnių automatines „Steptronic“ pavarų dėžes.

Adaptyvi pakaba, iki 600 metrų apšviečiantys priekiniai lazeriniai žibintai, „Vernasca“ odos apdaila, „Bowers & Wilkins“ garso apratūra, „Crafted Clarity“ pavarų perjungimo svirtis su „Svarowski“ krištolu bei gausybė „BMW Individual“ automobilio pritaikymo asmeniniams poreikiams detalių – tokia prabanga bus siūloma tiek „BMW X7“, tiek ir 7-osios bei 8-osios serijos modeliuose.

Šiemet atnaujintas 7 serijos BMW be saugumo ir komforto technologijų gausos taip pat išsiskiria itin plačia variklių gama: galima rinktis iš benzininių ir dyzelinių 6, 8 ir 12 cilindrų agregatų bei įkraunamo „plug-in“ hibrido versijų. Pastaroji sujungia prabangaus sedano keleivių komfortą su išskirtinai aukštu efektyvumu bei suteikia galimybę važiuoti beveik be garso ir į aplinką išmetant nulinę anglies dvideginio emisiją. Naudojantis vien elektra juo galima įveikti nuo 50 iki 58 kilometrų.

8 serijos BMW kupė pernai sugrįžo po 20 metų pertraukos – naujasis modelis buvo kuriamas vienu metu su lenktynėms skirtu bolidu, tad paveldėjo autentiškas savybes: pasižymi žemu svorio centru, dideliu aerodinaminiu efektyvumu, tvirtu, bet – dėl gausybės anglies pluošto – lengvu kėbulu bei tolygiu svorio paskirstymu tarp ašių.

Visi renginio metu pristatyti automobiliai jau yra atvykę į Lietuvos salonus ir siūlomi bandomiesiems važiavimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius