Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą streikuos „Volkswagen“ gamyklos Slovakijoje darbuotojai

Antradienį pirmą kartą nuo veiklos pradžios streikuos Vokietijos automobilių gamybos kompanijos „Volkswagen“ gamyklos Slovakijoje darbuotojai. Streikas rengiamas dėl to, kad kompanija atsisako padidinti atlyginimus 16 proc.
„Volkswagen“ gamykla Slovakijoje
„Volkswagen“ gamykla Slovakijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bratislavoje veikiančios gamyklos darbuotojų profsąjungos pirmininkas Zoroslavas Smolinskis sakė, kad streikuos iki 90 proc. iš 12 300 gamyklos darbuotojų, kuriems buvo pasiūlyta atlyginimus padidinti 8,6 proc.

„Volkswagen“ yra didžiausias privatus darbdavys 5,4 mln. gyventojų turinčioje Slovakijoj. Vidutinis atlyginimas minėtoje gamykloje yra 1800 eurų, neskaičiuojant papildomo atlygio vadovams. Palyginimui, vidutinė alga Slovakijoje siekia 980 eurų.

„Esame pasirengę streikuoti daugiau nei dieną ar dvi“, – žurnalistams sakė Z.Smolinskis. Jis pavadino streiką istoriniu įvykiu, nes tai bus pirmas kartas, kai skelbiamas streikas nuo 2002 metų, kai pradėjo veikti gamykla.

„Mes pažadėjome šiemet padidinti atlyginimus 4,5 proc., o kitąmet – dar 4,2 proc.“, – sakė „Volkswagen Slovakia“ vadovas Ralfas Sachtas. Bendrovė atstovė Liucija Kovarovič Makajova vėliau agentūrai AFP sakė, kad „atlyginimų padidinimas 16 proc. yra nepriimtinas, nes gerokai pakenktų konkurencingumui ir verslo ateičiai bei darbo vietų stabilumui“.

Bratislavos gamykloje gaminami, be kita ko, gaminami „Porsche Cayenne“, „Volkswagen Touareg“ ir „Audi Q7“ automobiliai. Šioje gamykloje gaminamos dalys naudojamos ir naujam „Lamborghini Urus“ modeliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius