Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmuosius elektrinius „Silverado“ pikapus „Chevrolet“ išpardavė per 12 minučių

Virtualioje erdvėje vykstančioje technologijų konferencijoje CES 2022 „Chevrolet“ pristatė naują elektrinį pikapą „Silverado EV“. Jo pasirodymo gatvėse reikės šiek tiek palaukti, o pirkėjai lauks dar ilgiau, nes pirmieji modeliai buvo išpirkti akimirksniu.
„Chevrolet Silverado EV“
„Chevrolet Silverado EV“ / Gamintojo nuotr.

„Chevrolet Silverado“ yra labai populiarus pikapas. Na, ne toks populiarus kaip „Ford F-150“ ar „Dodge Ram“, bet trečia vieta pikapų šalyje yra garbinga. „General Motors“ su nauja „Ultium“ platforma drąsiai žengia į elektromobilių pasaulį ir „Silverado EV“, atrodo, bus labai sėkmingas žingsnis.

17 colių ekranas viduje, 10,2 kW galia išoriniams priedams (pavyzdžiui, įrankiams) ir daugiau nei 640 km tarp įkrovimų atrodo kaip išties puikios charakteristikos. Be to, „Silverado EV“ pirkėjai galės rinktis stiklinį stogą, keturių vairuojamų ratų sistemą, bekelės paketą. Beveik 500 kW galios pakaks šiam pikapui iki 97 km/val. įsibėgėti per mažiau nei 4,5 sekundes.

„Silverado EV“ baterijų talpa nėra atskleidžiama, bet turint omenyje, kad tai – „Hummer EV“ giminaitis, galime tikėtis keturių 50 kWh modulių. Juos bus galima įkrauti iki 350 kW galia. Kaip ir „F-150 Lightning“, „Silverado EV“ turės dvipusio krovimo sistemą – pikapas galės paskolinti savo elektros namui.

Žinoma, „Silverado EV“ yra varomas keturiais ratais, turi nepriklausomą važiuoklę, pneumatinę pakabą. Specialiai bekelei skirtas „Trail Boss“ paketas.

Pikapai JAV dažnai naudojami darbui. Įmonės tikriausiai dažniau rinksis WT versiją, kuri yra pigesnė ir neturi tiek daug technologinės prabangos. Tiesa, kadangi WT turės paprastesnę važiuoklę, šis modelis negalės pavežti tokių sunkių krovinių.

Įprasti „Silverado EV“ gali patempti sunkesnę nei 4500 kg priekabą. Tuo tarpu „Silverado EV WT“ nenorėtų tempti daug sunkesnių krovinių nei 3600 kg. Ir krovinių kėbule WT veš lengvesnius svorius – 544 kg prieš 589. Tačiau praktiškumui turbūt svarbiau tai, kad sulanksčius sėdynes „Silverado EV“ gale galima vežti 3,3 metrų ilgio daiktus.

Elektrinio „Chevrolet Silverado“ laukia tūkstančiai amerikiečių. Galbūt jie norėtų prabangesnio „RST First Edition“? Tai – kol kas brangiausias ir prabangiausias numatytas modelis. Nepaisant jo pavadinimo jis pasirodys antras – jo laukiama 2023-iųjų rudenį. Jis kainuos nuo 105 tūkstančių dolerių (plius bus taikomi papildomi su logistika ir atstovybėmis susiję mokesčiai). Visus numatytus „RST First Edition“ modelius „Chevrolet“ pardavė per 12 minučių nuo rezervacijų sistemos atidarymo. Darbinis arklys WT pasirodys 2023-iųjų pavasarį – jis kainuos nuo 40 tūkstančių. Vėliau pasirodysiantys modeliai kainuos nuo 50-60 tūkstančių dolerių, prabangesnių versijų kainos sieks 70-80 ir daugiau tūkstančių.

VIDEO: The First-Ever All-Electric Silverado | Chevrolet

„Chevrolet Silverado EV“ jau sulaukė daugybės užsakymų ir jie vis dar plaukia. Amerikiečiams patinka prabangūs pikapai ir šioje kategorijoje šis automobilis net nėra išskirtinai brangus. Be to, didelis nuvažiuojamas atstumas, patogus krovinių skyrius, puikios dinaminės savybės – kas gali nepatikti? „Chevrolet Silverado EV“ dėl amerikiečių lojalumo markėms nepavys „Ford F-150 Lightning“ ir naujovių mėgėjų akyse rikiuosis už „Riviant R1T“, bet į kelius išvažiavęs „Tesla Cybertruck“ sutiks daug elektrinių pikapų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius