-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Policija atmeta VPT pastabas dėl automobilių pirkimo, nekeis esminių reikalavimų

„Policija atsižvelgė į išsakytas pastabas dėl kai kurių punktų, patikslino technines specifikacijas, tačiau jos nekeičia esmės – visi gamintojai patvirtino, kad negali pagaminti tokios klasės automobilių su 4 varomais ratais ir automatine pavarų dėže“, – apie organizuojamą viešųjų pirkimų konkursą dėl 3–4 mln. eurų vertės 120 automobilių įsigyti pirmadienį išplatintame pranešime pasakoja Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos.
Pristatymo akimirka
Policijos automobilis / Tomo Markelevičiaus nuotr.

„Atkreipiu dėmesį, kad policija, kaip perkančioji organizacija, pati nusistato poreikius ir reikalavimus perkamiems daiktams. Todėl geriausiai žinome, kokių automobilių mums reikia. Praėjusią savaitę vykusiose konsultacijose jautėmės kaip automobilių parodoje, kur turėjome progos išklausyti, kokius automobilius galėtų įsigyti policija“, – teigia konsultacijose dalyvavęs policijos generalinio komisaro pavaduotojas Rimantas Bobinas.

Šiandien Viešųjų pirkimų tarnybos išplatintos pastabos, kad policija pirktų vienus automobilius kaimo vietovėms – kitus – miestui, Policijos departamento nuomone, yra niekinės, nes sunkiai pravažiuojamų vietų yra tiek miesto, tiek kaimo keliuose.

„Be to, labai dažnai net mieste patruliuojantiems pareigūnams tenka vykti ir į iškvietimus užmiestyje, rajonuose ar vienkiemiuose“, – priduriama pranešime.

„Policija nekeičia esminių reikalavimų – 4 varomi ratai ir automatinė greičio dėžė yra būtini poreikiai mūsų tiesioginėms funkcijos vykdyti. Šių automobilių reikia ne man, šių automobilių reikia Lietuvos žmonėms. Negalime teisintis, kad nespėjome atvykti, nes mūsų automobiliai tam nepritaikyti. Todėl ir toliau ginsiu policijos poziciją ir sieksiu, kad policininkai turėtų tokius automobilius, kuriais galėtumėme užtikrinti tinkamą reagavimą į žmonių pagalbos šauksmą“, – teigia policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Anot jo, dviejų gamintojų konkurencija leistų gauti tokį automobilį už žemesnę nei rinkos kainą.

Rytoj Policijos departamentas žada pateikti patikslintas technines specifikacijas Viešųjų pirkimų tarnybai.

Policijos automobilių parkas – beveik 2000 automobilių, nemaža dalis jų yra pasenę.

Policija artimiausiu metu planuoja įsigyti ir kitokių automobilių, kurie bus pritaikyti kitokioms funkcijoms (kinologams, konvojavimui ir pan.), kuriems nebus keliami tokie privalomi reikalavimai kaip 4 varomi ratai ir automatinė pavarų dėžė.

VPT pirmadienį informavo, kad konsultacijose raštu ir žodžiu praėjusią savaitę dalyvavo 10 automobilių gamintojų, jie kėlė klausimą, ar policija, siekdama įsigyti didesnio pravažumo mikroautobusus su keturiais varomaisiais ratais ir automatinėmis pavaromis, neturi galimybės skaidyti pirkimo į dalis atsižvelgiant, ar jie bus naudojami kaimiškose, ar miesto vietovėse.

VPT ir policija sutinka, kad reikalavimai konkurse leidžia dalyvauti dviems modeliams - „Volkswagen Transporter“ bei „Mercedes Vito“. Tarnybos nuomone, „esant dabartinėms technologijoms ir gamintojų patirčiai“, policija galėtų ir kitomis priemonėmis turėti didesnio pravažumo autobusiukus.

Šiuo metu policijos automobilių parką sudaro apie 2000 transporto priemonių, nemaža dalis yra pasenusios, ketinama atsisakyti apie 30 proc. jų.

Artimiausiu metu žadama įsigyti ir kinologams, konvojavimui skirtų transporto priemonių, kurios neprivalės būti varomos keturiais ratais ar turėti automatinių pavarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius