Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Pristatytas naujas „Škoda“ šeimos narys – kompaktinės klasės „Scala“

Čekijos automobilių gamintojas „Škoda“ numetė paslapties šydą ir pristatė naująjį savo kompaktinės klasės modelį „Scala“. Šis automobilis pakeis iki šiol gamintą „Rapid“ ir rinkoje mėgins konkuruoti su savo giminaičiu „Volkswagen Golf“ ir kitais stipriais šio segmento modeliais, pavyzdžiui, „Ford Focus“ ir „KIA Ceed“.
„Škoda Scala“
„Škoda Scala“ / Gamintojo nuotr.

Naujasis „Scala“ taps tarpiniu pasirinkimu tarp mažesnio „Fabia“ ir didesnio „Octavia“ modelių. Čekai šį automobilį kūrė naudodami modulinę „Volkswagen“ koncerno MQB A0 platformą.

Tai reiškia, kad techniškai „Scala“ artimesnis „SEAT Ibiza“ ir „Volkswagen Polo“ modeliams, tačiau, palyginus su jais, yra ženkliai ilgesnis. „Scala“ ilgis siekia 4,362 milimetrus, o tai net 10 centimetrų daugiau, nei „Golf“. Gamintojas teigia, kad dėl to viduje sėdintys keleiviai galės mėgautis erdviu automobilio salonu, ypač sėdintys gale.

Gamintojo nuotr./„Škoda Scala“
Gamintojo nuotr./„Škoda Scala“

Kaip teigia „autoexpress.co.uk“, „Scala“ papildomos įrangos sąraše bus galima rasti tokį privalumą kaip automatiškai atsidarantis bagažinės dangtis, tuo metu ledo gremžtukas, skėtis vairuotojo durelėse ar parkavimo bilieto laikiklis ant priekinio stiklo bus randami net ir pigiausiose versijose.

Po variklio dangčiu turėtų būti montuojami du benzininiai ir vienas dyzelinis varikliai. Mažiausias bus 1,0 l darbinio tūrio, trijų cilindrų benzininis variklis, kurio galingumas bus 94 arba 114 arklio galių. Didesnis 1,5 l benzininis variklis turėtų pasiūlyti beveik 150 arklio galių, o 1,6 l dyzelis – 114 arklio galių.

Bazinis modelis bus siūlomas su penkių pavarų mechanine pavarų dėže. Tuo metu geresnę įrangą turinčios „Scala“ versijos bus komplektuojamos su šešių pavarų mechanine pavarų dėže, o sumokėję papildomai, pirkėjai galės įsigyti ir septynių pavarų, dvigubos sankabos automatinę greičių dėžę.

Naujasis „Škoda Scala“ bus aprūpintas ir naujausiomis technologijomis. Priklausomai nuo komplektacijos lygio centrinėje konsolėje bus sumontuotas 6,7, 8 arba 9,2 colio skersmens ekranas, o už papildomą sumą bus galimą įsigyti ir 10,25 colio skersmens skaitmeninį prietaisų skydelį.

Už keleivių saugumą bus atsakingos devynios saugos oro pagalvės, galinė eismo perspėjimo sistema, galinio vaizdo kamera, parkavimo asistentas ir nukrypimo nuo važiavimo linijos sistema. Kaip papildoma įranga bus siūlomi ir LED trumpųjų ir ilgųjų šviesų žibintai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius