Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Renault“ vadovas pripažino – dyzeliams ateina galas

Šiuo metu Paryžiuje vykstančios automobilių parodos metu „Renault“ vadovas Carlos'as Ghosn'as pripažino, kad dyzeliniai varikliai praranda populiarumą, todėl prancūzai daugiau dėmesio skirs hibridams ir elektra varomiems automobiliams.
Carlos'as Ghosn'as
Carlos'as Ghosn'as / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Kaip rašo „europe.autonews.com“, Paryžiaus parodoje, „Renault“ pareiškė, kad populiariausi gamintojo modeliai „Megane“, „Captur“ ir „Clio“ nuo 2020-ųjų vietoj dyzelinių variklių turės hibridines jėgaines.

Gamintojas taip elgtis priverstas dėl to, kad Europoje vis labiau ribojami automobilių į aplinką išmetamų teršalų kiekiai.

Taip pat vis dažniau kalbama apie tai, kad dyzelių varomi automobiliai gali būti uždrausti apskritai, todėl gamintojai turi ieškoti alternatyvų.

„Renault“ vadovas Paryžiaus automobilių parodoje pasakė, kad gamintojas turi prisitaikyti prie besikeičiančių reikalavimų ir prisitaikyti prie pirkėjų poreikių.

Jis mano, kad pirkėjui nesvarbu, koks variklis sumontuotas po variklio dangčiu. Pirkėjui labiausiai rūpi kaina, išlaikymo kaina ir tai, kokia automobilio išliekamoji vertė.

„Mes akivaizdžiai matome, kad dyzeliniams varikliams ateina galas. Tai žaidimo pabaiga. Vartotojai sako, kad jie nemato prasmės pirkti dyzelinius automobilius, kurie po 3–4 metų bus uždrausti. Kur juos jiems reikės parduoti?“ – klausia C. žGhosn‘as.

Viso to pasekmė – „Renault“ pradeda mažinti dyzelinių variklių gamybą ir gamins bei siūlys daugiau benzininių variklių bei tradicinių ir iš tinklo įkraunamų hibridų.

Tiesa, dyzeliniai varikliai iš „Renault“ modelių visiškai nedings.

„Mes ir toliau siūlysime dyzelinius automobilius tose rinkose, kuriose jie yra populiarūs. Tačiau akivaizdu, kad šiandieninės tendencijos nėra dyzelinių variklių pusėje.

Gamintojai turi išnaudoti dabartines technologijas, bet tuo pačiu – stebėti politikų veiksmus. Visgi pastarieji nustatys, kokia technologija bus optimaliausia“, – kalbėjo C. žGhosn‘as.

„Renault Megane“, „Captur“ ir „Clio“ hibridinės versijos bus pristatytos 2020-aisiais. Būtent tuomet turėtų įsigalioti nauji, griežtesni emisijų reikalavimai.

Hibridinės šių modelių versijos turėtų padėti pasiekti ES užbrėžtą tikslą, kad vidutinis gamintojo modelių išmetamų teršalų kiekis neviršytų 95 gramų vienam kilometrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius