Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija šurmuliuoja: Maskvoje parodytas naujasis Vladimiro Putino limuzinas „Aurus“

Maskvos automobilių parodoje pagaliau parodytas daugelį metų projektuotas ir kurtas projekto „Kortež“ rezultatas – Rusijos prezidento V.Putino limuzinas „Aurus“. Šis pavadinimas sujungia žodžius „Rusija“ ir „auksas“.
V.Putino automobilis – „Aurus Senat Limousine“
V.Putino automobilis – „Aurus Senat Limousine“ / „Scanpix“ nuotr.

15min jau ne kartą rašė, kad net ir pačių Rusijos automobilininkų nuomone, „Aurus“ labai primena „Bentley“ ir „Lincoln“. O jo jėgainė – pagaminta „Porsche“. Toks rezultatas Kremlių labai džiugina, nors V.Putinas ir buvo pareiškęs, kad nori važinėti tik rusišku limuzinu. Neva vokiški „Mercedes“ jam jau pabodę.

„Aurus Senat“ ir „Aurus Senat Limousine“ turi visas įmanomas aktyvaus ir pasyvaus saugumo sistemas – tiek daug rusiški automobiliai dar nėra turėję. Tai ir prisitaikanti traukos kontrolė, ir stabilumo kontrolė, ir ekstremalaus stabdymo, aklosios zonos, ženklų ir pėsčiųjų atpažinimo sistema.

Automobiliuose montuojama 4,4 l V8 jėgainė, kuri kartu su papildomu elektriniu varikliu padeda šiam didžiuliam sedanui iki 100 km/val. įsibėgėti per 6 sek. Visų varančių ratų sistema, Rusijoje pagaminta 9 laipsnių automatinė transmisija, 9 saugos pagalvės, automatinė bagažinės dangčio atidarymo sistema – tokie techniniai duomenys.

„Za Ruliom“ pabrėžia, kad šiuose automobiliuose ilgosios šviesos į trumpąsias persijungia automatiškai – kaip vokiškuose ir japoniškuose automobiliuose.

Užmiestyje „Aurus“ turėtų naudoti iki 15 l benzino.

2019–2020 m. Rusija žada pagaminti iki 150 sedanų ir limuzinų, kurios žada pardavinėti ne tik Europoje, bet ir Rytų valstybėse. Ateityje „Sollers“ gamykla žada per metus surinkti 5–10 tūkst automobilių.

Galima užsisakyti ir įprastą, ir šarvuotą limuzino versiją. Kuria iš jų važinės V.Putinas, nepatikslinama.

Platesniam automobilininkų ratui „Aurus“ bus parodytas Ženevos automobilių parodoje kitąmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius