Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija suskaičiavo dėl karo ir sankcijų patirtus milžiniškus nuostolius automobilių pramonėje

Nors Rusijos žiniasklaida nuolat trimituoja apie pasiekimus automobilių pramonėje, pasakoja apie planuojamus naujus modelius, iš tiesų pergalių šiame fronte nėra. Žinoma, viso pasaulio automobilių pramonė šiuo metu išgyvena nuopuolį. Tačiau Rusija žengia pora dešimtmečių atgal – negelbsti net draugiška jai Kinija.
Autobusiukas UAZ 452
Autobusiukas UAZ 452

Suskaičiavus pirmojo pavasario mėnesio duomenis ir palyginus juos su 2021 m., automobilių gamyba Rusijoje sumažėjo net 70 proc. Iš viso nuo š .m. sausio iki kovo mėnesio Rusijoje pagaminti beveik 249 000 automobiliai. Tai – 32 proc. mažiau už praėjusių metų analogišką laikotarpį, skelbia Gazeta.ru, remdamasi „Russian Automotive Market Research“.

Žinoma, labiausiai smuko lengvųjų automobilių segmentas – 70,5 proc. kovo mėn. Komercinis transportas pirmąjį ketvirtį regresavo 10 proc. Tiesa, Gzeta.ru skelbia, kad autobusų pramonė pateikė 6 proc. daugiau autobusų ir 9 proc. daugiau sunkvežimių. Bet čia skaičiuojamas ketvirtis, taigi ir tie mėnesiai, kai karo dar nebuvo.

„Avtovzgliad“ apžvalgininkai prognozuoja, kad Rusija pasigamins lengvųjų automobilių AVTOVAZ gamyklose (jau be Renault technologijų). Taip pat šioje šalyje bus surenkami kiniški „Haval“ ir nedidelėmis partijomis (dėl sudėtingos logistikos) – korėjietiški „Hyundai“ ir „Kia“.

Tačiau, pateikdama net ir pačias optimistiškiausias prognozes, Rusijos žiniasklaida apibendrina dėl susivienijusių Vakarų. Tai, kas Rusijos automobilių rinkoje vykta dabar, yra „tik gėlytės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius