Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos gėda: atšaukia pusę visureigių UAZ, pagamintų nuo 2014 m.

Uljanovsko automobilių gamykla, sovietmečiu garsėjusi savo visureigiais UAZ, naudotais kolūkiuose, išgyvena ne pačius geriausius laikus. Nors gamykla nuolat giriasi atgimimu ir didėjančiais pardavimais, realybė jai negailestinga.
Jubiliejinis UAZ 469
Jubiliejinis UAZ 469 / UAZ nuotr.
Temos: 3 Visureigis UAZ Rusija

UAZ gamykla skelbia, kad atšaukia ne mažiau nei 70 000 automobilių „Patriot“, „Pikap“ ir „Kargo“, pagamintų nuo 2014 m. iki šių dienų. Iš viso – pusę visų pagamintų tuo laikotarpiu. Automobiliai pripažinti nesaugiais dėl sankabos vamzdelių ir elektros instaliacijos gedimų. Šias problemas oficialiai pripažįsta ir organizacija „Rossgoststandart“.

Kaip praneša Europos verslo asociacija (AEB), per šį laikotarpį iš viso parduoti 160 373 UAZ automobiliai, rašo avtovzgliad.ru.

Rusijos žiniasklaida pažymi, kad UAZ visureigiai vartotojams teikia nedaug džiaugsmo: jie dažnai genda, kartais užsiliepsnoja, netgi sprogsta. Todėl siūlo neapsiriboti vienkartinėmis atšaukimo akcijomis, o „ieškoti blogio šaknies“ – tikrinti technologijų diegimo kokybę, darbuotojų kvalifikaciją.

Tokio didelio automobilių kiekio atšaukimas – tikra tragedija ir didelė gėda. Jei ir toliau taip klostysis, UAZ rinkoje gali ir nebelikti, nebent gamyklą už ausų temptų valdžia. Tačiau ar to norės prezidentas V.Putinas? Ypač po to, kaip pats pateko į gėdingą situaciją UAZ modelio pristatymo metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius