-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Siurprizas E.Muskui – gražus ir galingas elektrinis „barsukas“

„Nikola Motor“ nesikuklina ir žada, kad naujasis jų „Badger“ (liet. barsiukas) pikapas bus tikra bomba bei dar geresnis už „Tesla Cybertruck“. „Badger“ nuvažiuos 965 km ir iki 100 km/val. įsibėgės greičiau nei per 3 sekundes. Tačiau dar labiau stebina jo turimos net 3 energijos sistemos.
Nikola Motor sukūrė elektrinį pikapą „Badger“
Nikola Motor sukūrė elektrinį pikapą „Badger“ / Gamintojo nuotr.

„Nikola Motor“ geriau žinoma dėl jų kuriamų elektra ir vandenilio kuro elementais varomų sunkvežimių, tačiau kompanijos apetitas auga.

Be to, kodėl turimų technologijų nepanaudojus ir kitose srityse? Pavyzdžiui, pikapų? Štai čia ir atsiranda „Badger“ pikapas.

Dar daugiau, kompanija nusiteikusi pakonkuruoti su „Tesla Cybertruck“ ir įvardijamos „Badger“ techninės specifikacijos skamba daugiau nei įspūdingai.

Žadama, kad „Badger“ bus varomas visais keturiais ratais, turės 906 AG, galės patraukti 3 600 kg svorio krovinį, turės 15 kilovatų galios elektros lizdą įkrauti įvairiems įrankiams ir t.t.

Taip pat dėka turimos superkondensatorių sistemos, „Barsukas“ momentiškai gaus didžiulį kiekį energijos ir taip 100 km/h greitį pasieks per 2,9 sek. Superkondensatoriai turėtų pasitarnauti ir automobiliui stabdant – taip bus kaupiama energija.

Ir, žinoma, „Badger“ galės vienu energijos papildymu nuvažiuoti 161 km toliau nei „Cybertruck“. Ir viskas dėl vandenilio kuro elementų.

„Badger“ turės 8 kg talpos skysto vandenilio baką ir 160 kWh baterijų sistemą. Vien įkraunamomis baterijomis „Badger“ nuvažiuos 483 km.

Tačiau 120 kW galios vandenilio kuro elementų sistema suteiks papildomos galios ir dar pridės papildomus 483 km.

Žinoma, šiuo metu yra gana problematiška su vandenilio kuro papildymo stotelėmis ir tokių rasti yra tikras iššūkis.

Tačiau „Nikola“ teigia, kad ir šioje srityje dirba bei planuoja Šiaurės Amerikoje įrengti 700 papildymo vandeniliu stočių.

Tad čia turime vieną pikapą, kuriame yra trys energijos sistemos: superkondensatorius, baterijų sistema ir dar vandenilis. Plius, kalbama apie 700 vandenilio stotelių. Ar ne per daug apsižiojo „Nikola Motor“ kompanija? Gal ir ne. Laikas parodys.

„Nikola Motor“ teigia jau dirbanti su partneriais ir „Barsukas“ bus oficialiai pristatytas per šių metų rugsėjo mėn. vyksiantį „Nikola World 2020“ renginį. Nuo tada jau bus priimami ir išankstiniai „Badger“ pikapo užsakymai.

Reikia pripažinti, kad „Badger“ atrodo kur kas nuosaikiau, palyginus su „Cybertruck“. Ir „Nikola Motor“ puikiai jaučia, jog dabar yra būtent tas momentas, kai JAV pirkėjai pradeda vis intensyviau domėtis elektriniais pikapais.

Tik išlieka atviras klausimas: ar racionalu „Badger“ pikapą „paturbinti“ tokia gausa įvairių technologijų? Popieriuje viskas atrodo labai gražiai, bet realybėje išauga rizika, kad kažkas neveiks taip, kaip tikimasi.

Be to, tokio pikapo kaina gali būti visiškai neadekvati ir jau tada vargiai pavyks pakovoti su puikiai pirkėjams žinomų kompanijų, kaip „Tesla“, „Ford“, „General Motors“ ir to pačio „Rivian“ elektriniais pikapais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius