Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Suzuki“ paruošė staigmeną – du „Jimny“ koncepcinius modelius

Apie mažytį „Suzuki Jimny“ rašėme ne kartą ir tikrai ne šiaip sau – jis patinka daugybei pasaulio automobilių gerbėjų. Jis yra kitoks – rinkoje būtų sunku surasti kitą tikrą visureigį, kuris būtų toks mažas, tačiau tuo pačiu ir toks žavus. Tačiau dabar „Suzuki“ ruošia dvi naujas „Jimny“ koncepcijas ir vienos iš jų sunku nenorėti.
„Suzuki Jimny Sierra“
„Suzuki Jimny Sierra“ / Gamintojo nuotr.

Naujasis „Suzuki Jimny“ pasirodė dar šiemet tačiau iš karto prikaustė visų automobilių mėgėjų žvilgsnius. Šiais laikais, kai žodis „visureigis“ yra naudojamas dideliems, iškeltiems hečbekams apibūdinti, „Jimny“ išlaikė pagrindines savo savybes. Šis automobilis vis dar turi rimtą keturių varomų ratų sistemą, rėminę konstrukciją ir klasikinį visureigio siluetą, o atnaujintas, bet retro modelių įkvėptas stilius tiesiog atrodo ypatingai.

Pirkėjų „Jimny“ nestokoja - „Suzuki“ tikriausiai net nenori gaminti tiek daug nelabai taupių ir žalių visureigių. Tačiau sausio viduryje vyksiančios Tokijo automobilių parodos lankytojai išvys porą dar labiau viliojančių modelių.

„Jimny Sierra“ - tai pikapas, kurio mes užsinorėjome praėjus 2,3 sekundėms po nuotraukos pamatymo. Šis prototipas turi senųjų „Suzuki“ modelių įkvėptas groteles, po kuriomis kabo pora rimtų metalinių kilpų. Dažnai matomus lietus ratlankius pakeitė retro stiliaus plieniniai, o automobilio šoną papuošė medienos imitacija. Pastarasis dalykas yra tikriausiai vienintelis stiliaus elementas, kurio reikėtų atsisakyti.

„Jimny Sierra“ dimensijos iš esmės nepasikeitė, tačiau neliko galinių sėdynių ir bagažo skyriaus - jį pakeitė mielai trumpas pikapo kėbulas. Taip automobilis primena seną gerą „Suzuki Samurai“, kuris taip pat galėjo lengvai tapti pikapu, nes galinė stogo dalis buvo nuimama.

Galiausiai, „Jimny Sierra“ viršuje matomos 4 dideli bekelės LED žibintai. Apskritai panašu, kad šis konceptas buvo kuriamas bekelę turint omenyje - apsaugos palei automobilio apačią atrodo rimtesnės nei standartinio „Jimny“.

Tačiau rimtiems bekelės nuotykiams buvo sukurtas kitas konceptas „Jimny Survive“. Šis automobilis turi plienines variklio ir kėbulo kampų apsaugas, lempos apsaugotos grotelėmis, o ant stogo rasime specialius trapus, kurie įstrigus gali būti dedami po automobilio ratais. Standartinį bamperį pakeitė plieninė konstrukcija su integruota gerve ir pora buksyravimo kilpų.

Gamintojo nuotr./„Suzuki Jimny Survive“
Gamintojo nuotr./„Suzuki Jimny Survive“

Ar „Suzuki“ gamins šiuos automobilius? Kompanija apie tai nekalbėjo, o pati Tokijo automobilių paroda dažnai būna sausakimša modifikuotų automobilių. Todėl tikriausiai atsakymas į šį klausimą yra neigiamas.

„Jimny Survive“ yra ne toks jau sudėtingas automobilis - jį galima nesunkiai pasigaminti ir modifikuojant standartinį „Jimny“. O štai „Jimny Sierra“ pikapo norėtųsi iš gamyklos. Bet kas gali žinoti - galbūt parodos lankytojų reakcija paskatins „Suzuki“ imtis ir šio modelio gamybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius