-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tesla“ vadovas Elonas Muskas: „Tesla“ elektromobilio baterija niekada neišsikraus“

„Tesla“ pasiruošusi pasauliui pristatyti keletą naujovių ir taip pritraukti dar daugiau žmonių, pasiryžusių savuosius automobilius iškeisti į elektra varomus „Tesla“, rašo Businessinsider.com.
„Tesla Model S“
„Tesla Model S“ / „Scanpix“ nuotr.

Pirma „naujovė“, kurią pristatė „Tesla“ vadovas, yra atstumo užtikrinimo programa. Kodėl žodis naujovė atsidūrė kabutėse? Ogi todėl, kad ši programa jus įspės kada jūsų „Tesla“ automobilyje baigiasi elektros energija, ir nukreips į artimiausią įkrovimo stotelę. „Tesla“ pavėlavo maždaug 2 metus, kadangi „Nissan“ vairuotojai tuo metu jau naudojo analogišką programą, kuri nukreipdavo vairuotojus atsargų papildyti.

Galbūt naujove galima pavadinti „Tesla“ užmojį įkurti didžiulę pakrovimo stotelių „Supercharger“ infrastruktūrą. Būtent su šiomis stotelėmis kontaktuos minėtoji programa, kuri galės suplanuoti jūsų maršrutą ilgoje kelionėje taip, kad niekada nepritrūktumėte energijos, ir pravažiuotumėte pro „Supercharger“ įkrovimo punktą.

Tačiau vėlgi, toks, atrodytų, paprastas dalykas pristatomas kaip saugos diržai šeštajame dešimtmetyje. Negi reikėjo tiek ilgai laukti, kol visos įkrovimo stotelės, esančios JAV, būtų sujungtos į vieną programą? Kiti gamintojai tokias sistemas turi ne vienerius metus.

Tačiau vėlgi, toks atrodytų paprastas dalykas pristatomas kaip saugos diržai šeštajame dešimtmetyje.

Dar viena naujovė, kurią pristato ir „Tesla“ – pats save vairuojantis automobilis. Jau anksčiau kalbėta apie tai, kad save vairuojantys automobiliai yra tikras siaubas tiems, kuriems iš tikrųjų patinka vairuoti automobilį, tačiau yra fantastiškas dalykas mėgstantiems negaišti laiko vairuojant.

Idėja yra tokia, kad jūsų „Tesla“ bus kaip taksi. Jūs galėsite išsikviesti savo automobilį ten, kur jums reikia, arba atvažiavus į norimą vietą išsiųsti jį atgal į garažą.

E.Muskas atskleidė, kad vėliau bus galimybė ir automobiliui važiuoti naktį, taigi jeigu padauginsite velnio lašų bare, galėsite išsikviesti savo automobilį, kuris jus turėtų saugiau parvairuoti namo, aišku jeigu nesugalvosite patys jo valdyti.

Žinoma, visa tai dar tik planuose, reikalinga sutvarkyti begales įvairių leidimų su valdžia, kad tokie automobiliai be vairuotojo išvažiuotų į gatves.

Įdomu, kaip tokias naujoves pakomentuotų mokslininkas Stevenas Hawkingas, kuris tiki, kad dirbtinis intelektas gali būti reali grėsmė žmonijai netolimoje ateityje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius