Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Toyota“ gamintojams smogė žemės drebėjimas: gresia prarasti 277 mln. JAV dolerių

Japonijos automobilių gamybos bendrovė „Toyota“ dėl neseniai Pietų Japonijos įvykusios serijos žemės drebėjimų šį ketvirtį gali prarasti 277 mln. JAV dolerių, nes stringa automobilių dalių tiekimas.
Ketvirtos kartos „Toyota Prius“
Ketvirtos kartos „Toyota Prius“ / „Toyota“ nuotr.

Praėjusios savaitės pabaigoje gamyba buvo sustabdyta kompanijos gamyklose Kiušiu saloje, o šią savaitę bus stabdomos surinkimo linijos ir kitose bendrovės gamyklose, pranešė „Toyota“. Smarkiausi žemės drebėjimai nuo 2011 metų kovo praėjusį ketvirtadienį sukrėtė Japonijos pietinę Kiušiu salą ir sustabdė variklių ir kitų dalių gamybą tokioms bendrovėms, kaip „Aisin Seiki“, „Renesas Electronics“ , „Mitsubishi Electric“ ir „Honda Motor“.

„Mitsubishi UFJ Morgan Stanley“ analitikas Koichis Sugimoto'as sako, kad dėl žemės drebėjimų „Toyota“ gaminamų savo prekės ženklo automobilių bei „Lexus“ automobilių gamyba gali sumažėti 56 000, o „Daihatsu“ automobilių – 7500.

Ekspertų teigimu, su tokiomis bėdomis „Toyota“ susidūrė dėl to, kad labiau nei kitos automobilių gamintojos yra priklausoma nuo vietinių kompanijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius