Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Toyota“ nustebino: „Corolla“ nuo šiol turės ir „Cross“ versiją

„Kenshiki forum“ – taip vadinasi jau trečią kartą rengiamas „Toyota“ automobilių gamintojo forumas Briuselyje. Čia japonai praskleidė paslapties skraistę ir parodė žurnalistams savo karščiausias 2022 m. naujienas.
Toyota Corolla Cross
Toyota Corolla Cross / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Tarp jų – vandeniliniai autobusai „Caetano“, elektromobilis „Toyota bZ4X“, sportinis automobilis „Toyota GR 86“, grynu vandeniliu varomas sportinis „Toyota Yaris“ bei vandenilinis „Lexus“ bagio prototipas.

Jei ryškesnio posūkio į vandenilį iš šio gamintojo buvo galima tikėtis, tai elektromobilis bZ4X ir „Corolla Cross“ nustebino, pasiūlydama dar vieną – C segmento – krosoverį.

Kita vertus, visi didieji gamintojai nepavargdami kuria ir kepa skirtingų dydžių krosoverius, nes jų pageidauja pirkėjai. Todėl už „Yaris Cross“ didesnis ir už RAV4 mažesnis „Corolla Cross“ tikrai sulauks šviesios ateities. Juk hibridas. Ir dar „miesto visureigis“, kuris gali būti varomas tik priekine ašimi arba gali būti komplektuojamas ir su elektriniu 30 kW varikliu gale.

„Corolla Cross“ už visus kitus gamintojo hibridinius modelius pranašesnė tuo, kad joje sumontuota naujausios – penktos – kartos hibridinė sistema.

Priminsiu, iki šiol „Toyota“ siūlė labiau tradicines „Corolla“ versijas. Tai – hečbekas, „Touring Sports“ universalas ir sedanas.

Dizainas ir svarbiausių mazgų išdėstymas

Tvirto automobilio įvaizdį perteikiantis naujojo „Toyota“ SUV stilius buvo specialiai pritaikytas europiečių skoniui. Sumontuoti unikalūs priekiniai ir galiniai žibintai drauge su dvigubos trapecijos radiatoriaus grotelėmis, plačiais sparnais bei erdvesniu, nei atrodo žvelgiant iš išorės, salonu formuoja ištvermingo, bet kokius išbandymus atlaikysiančio miesto visureigio charakterį.

„Corolla Cross“ ilgis siekia 4 460, plotis – 1 825, o aukštis – 1 620 mm. Automobilio ratų bazė apima 2 640 mm. Pagal savo dydį šis modelis užima vietą tarp „Toyota C-HR“ ir RAV4. Itin konkurencingame C segmento SUV modelių segmente siūlomas automobilis pasižymi aukšto lygio komfortu, praktiškumu ir universalumu, kurio tikisi vaikus auginančios jaunos šeimos.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Toyota Corolla Cross
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Toyota Corolla Cross

Viduje keleiviai galės mėgautis puikiu matomumu visomis kryptimis, o įsitaisiusiems galinėse sėdynėse netrūks erdvės kojoms ir galvai. Įlipant ir išlipant atsiskleidžia plačiai atveriamų durų privalumai, pro panoraminį stogą į saloną patenka maksimaliai daug natūralios šviesos ir sustiprėja erdvumo pojūtis. Dėl plačiai atveriamos bagažinės durų ir žemo slenksčio lengviau įkelti didelius daiktus, pavyzdžiui, vaikiškus vežimėlius ar dviračius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius