-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiuolaikinio vilkiko kabina: komfortas, kurio pavydėti gali lengvųjų automobilių vairuotojai?

Jeigu bandytume palyginti šiuolaikinius vilkikus su tais, kurie gabendavo krovinius prieš kelias dešimtis metų, suprastume, kad jie skiriasi kaip diena ir naktis. Ypač jei kalbėtume apie vairuotojo darbo erdvę, eismo saugumą užtikrinančius pagalbininkus ir visaverčio poilsio galimybes.

Ramūnas Saveikis, „Scania Lietuva“ pardavimų vadovas, sako, kad senuosius vilkikus nuo dabartinių skiria ištisi šviesmečiai.

Visos įmanomos saugumo sistemos (avarinis stabdymas, juostos palaikymas, išmanioji greičio kontrolė, aklųjų zonų kameros ir kt.) pirmiausiai diegiamos vilkikuose, o tik po instaliuojamos lengvuosiuose automobiliuose. Todėl būtent vilkikai yra modernių technologijų pranašai.

Jei kalbėtume apie vairuotojo darbo vietą, moderniuose vilkikuose montuojamos tokio pat aukšto komforto lygio sėdynės, kaip prabangiausiuose automobiliuose. Prietaisų skydelis, valdiklių išdėstymas – viskas sudėliota taip, kad vairuotojui tereikėtų sėsti ir važiuoti. Tai suteikia pasitikėjimo ir papildomo psichologinio komforto.

Apie viską pagalvota ir poilsio zonoje. Esant reikalui praplatinamas patogus gultas, miego metu įjungiamas papildomas kabinos kondicionierius, ranka lengvai pasiekiamos daiktadėžės ir šaldytuvai, mikrobangų krosnelė ir netgi kavos aparatas – visa tai galima patogiai instaliuoti dar gamykloje.

Kaip atrodo šiuolaikinis vilkikas, kuo stebina pasaulinio pripažinimo sulaukusio vilkiko kabina, žiūrėkite filmuotame pasakojime:

VIDEO: Modernus vilkikas: vairuotojo komfortas ir modernios saugumo sistemos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius