Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: elektromobiliai iki 2033 m. gali aplenkti tradicinius automobilius pagal pardavimus

Elektromobilių pardavimai pasaulyje tradicinių automobilių pardavimus gali viršyti jau iki 2033 metų, tai yra, penkeriais metais anksčiau, negu iš pradžių prognozuota, nes reguliavimo griežtinimas ir augantis susidomėjimas kursto ekologiškų transporto priemonių paklausą, parodė naujas verslo konsultacijų ir audito bendrovės „Ernst & Young“ tyrimas.
Elektromobilio įkrovimo stotelė
Elektromobilio įkrovimo stotelė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Elektromobilis

Pagal atnaujintas EY prognozes, elektromobilių pardavimai iškastiniu kuru varomų automobilių pardavimus viršys Europoje, Kinijoje ir JAV – didžiausiose pasaulio automobilių rinkose. O iki 2045 metų tradiciniai automobiliai sudarys mažiau nei 1 proc. pasaulyje parduodamų naujų automobilių.

Vyriausybių pastangos kovoti su klimato kaita skatina elektromobilių paklausą Europoje ir Kinijoje. EY mano, jog perėjimo prie elektromobilių srityje pirmaus Europos Sąjunga – bendrovės prognozėmis, šios rūšies automobilių pardavimai bloke tradicinių automobilių pardavimus viršys iki 2028 metų. Kinijoje tai įvyks 2033 metais, o Jungtinėse Valstijose – 2036 metais, prognozuoja ekspertai.

Jungtinės Valstijos perėjimo prie elektromobilių srityje nuo kitų pirmaujančių rinkų atsilieka dėl to, jog per Donaldo Trumpo prezidento kadenciją buvo sušvelnintas reguliavimas.

Tuo tarpu dabartinis Baltųjų Rūmų šeimininkas Joe Bidenas (Džo Baidenas) prisijungė prie Paryžiaus klimato susitarimo ir pasiūlė skirti 174 mlrd. JAV dolerių perėjimo prie elektromobilių spartinimui. Jo iniciatyvoje, be kita ko, numatoma šalyje įrengti 0,5 mln. įkrovimo stotelių.

„Manome, kad J.Bideno administracijos sukurtos reguliavimo sąlygos yra svarbus indėlis, nes jis [prezidentas] turi plataus masto tikslų“, – interviu agentūrai „Bloomberg“ pareiškė Randy Milleris iš EY.

Elektromobilių paklausos augimą taip pat skatina tai, kad šiomis transporto priemonėmis vis labiau domisi vartotojai.

„Atsiranda kur kas daugiau kur kas patrauklesnių elektromobilių modelių“, – pažymėjo R.Milleris.

EY ekspertai prognozuoja, kad Europa pagal elektromobilių pardavimus pirmaus iki 2031 metų, kuomet į pirmą vietą išsiverš Kinija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius