Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas nublanko prieš savo pavaldinius: jis važinėja sena „Volga“?

Oficialioje Rusijos prezidento interneto svetainėje paskelbti V.Putino ir jo administracijos darbuotojų turto duomenys. Šiame sąraše puikuojasi ir transporto priemonės.
V.Putinas mėgsta demonstruoti meilę gamtai, bet jos naikinimui neprieštarauja.
V.Putinas mėgsta demonstruoti meilę gamtai, bet jos naikinimui neprieštarauja. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors Rusijos prezidentas V.Putinas ir jo pirmtakas D.Medvedevas dažnai kartojo, kad važinės ne vokiškais, o „tėvyniniais“ automobiliais, aiškėja, kad populiariausia Kremliaus valdovo aplinkos automobilių markė – vokiškas „Mercedes-Benz“. Kita vertus, daugelis Kremliaus grietinėlės atstovų deklaruoja neturintys automobilio – prabangius vokiškus visureigius vairuoja jų žmonos.

Trys V.Putino automobiliai ir priekaba

V.Putinas turi tris „oficialius“ automobilius: GAZ-М21, GAZ-М21-Р (abi „Volgos“) ir visureigį „Niva“ su priekaba „Skif“.

Vyganto Sereikos nuotr./1966 m. GAZ 21
Vyganto Sereikos nuotr./1966 m. GAZ 21

Prezidento administracijos vadovas Sergejus Ivanovas automobilio neturi. Bet jo žmona vairuoja naujutėlaitį „Porsche Cayenne“.

Valstybės saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Partuševas taip pat neturi automobilio. Bet jo žmona vairuoja „Volkswagen Touran“.

V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas deklaravo „Toyota Land Cruiser 200“, o jo žmona – buvusi dailiojo čiuožimo šokėja Tatjana Navka – pasižymi itin išrankiu skoniu: vairuoja du galingus „Mercedes-Benz AMG“ (kupė CL63 ir džipą ML63). Ji taip pat turi „Lexus RX350“ ir keturratį „Yamaha“.

Gamintojo nuotr./„Mercedes–Benz CL63 AMG“
Gamintojo nuotr./„Mercedes–Benz CL63 AMG“

Prezidento patarėjas Vladimiras Kožinas važinėja elektriniu „Mitsubishi i-MiEV“ ir „Porsche Cayenne“. Jo žmona – „BMW X6“ ir „Lada Largus“.

Buvęs prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Vladislavas Surkovas, dabar tapęs V.Putino padėjėju, yra minivenų „Mercedes-Benz Viano“ ir „Ford Galaxy“ savininkas, taip pat vairuoja „Mercedes-Benz S600“.

2016 m. kovo mėn. Rusijos premjeras D.Medvedevas išleido įsakymą, draudžiantį klerkams tarnybiniais reikalais naudotis automobiliais, galingesniais nei 200 AG ir brangesniais nei 2,5 mln. rublių (33.5 tūkst. Eur). Tai pat – surinktais už Rusijos Federacijos ribų. Tačiau asmeninio transporto šis įstatymas neriboja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius