Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė: kitąmet keliams skirta 480 mln. eurų, vėliau suma didės

Kelių priežiūros ir plėtros programai 2019 metams kitąmet numatoma skirti apie 478 mln. eurų. Lėšos bus skirtos Rusnės estakadai, Vilniaus Liepkalnio sankryžos rekonstrukcijai ir kitiems projektams.
Keturių eismo juostų automagistralės „Via Baltica“ atidarymas
Keturių eismo juostų automagistralės „Via Baltica“ atidarymas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Vyriausybė ketvirtadienį patvirtino programos sąmatą, tačiau ji dar bus tikslinama.

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigė, kad sąmata patvirtinta anksčiau nei įprasta, siekiant palengvinti darbų planavimą savivaldybėse – jos nori kuo anksčiau žinoti, kiek lėšų bus skirta.

„Būtų pirmą kartą galbūt istorijoje, kad Vyriausybė dar einančiais metais patvirtintų sekančių metų šią programą – paprastai tik balandžio mėnesį ji buvo tvirtinama, tai padarytume tikrai didžiulį žingsnį planavime į priekį, 99 proc. informacijos jau šitame nutarime būtų. Mes tiesiog palengvintume kelių tiesimo, remontavimo darbus savivaldybėse“, – Vyriausybės posėdyje sakė R.Masiulis.

Pasak jo, kitąmet dokumentas dar bus tikslinamas.

„Po Naujųjų metų, kai ateis perteklinio akcizo ir nepanaudotų lėšų sumos, mes 2019 metais ją dar kartą patikslinsime, jau su tiksliomis sumomis“, – aiškino ministras.

Ministerija nurodo, kad į 2019 metų sąmatos projektą dar neįtrauktos viršplaninės ir 2018 metais nepanaudotos lėšos, todėl, palyginti su šiemet, jame numatyta 15 mln. eurų mažiau – paaiškėjus viršplaninių ir nepanaudotų lėšų sumoms, sąmata turės būti tikslinama.

Vyriausybės kovą patvirtintoje šių metų sąmatoje buvo numatyta apie 493 mln. eurų.

2019 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatyme Kelių priežiūros ir plėtros programai skirta 477,5 mln. eurų.

90 mln. eurų numatyta skirti keliams su žvyro danga asfaltuoti, 15 mln. eurų – magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruožo nuo 89,40 iki 107,00 km rekonstrukcijai, 2,5 mln. eurų – krašto kelio Šilutė–Rusnė rekonstravimui ir estakados statybai, 5 mln. eurų – Vilniaus Žirnių-Liepkalnio sankryžos rekonstrukcijai.

Didžiąją dalį programos lėšų – 321,5 mln. eurų – numatoma skirti valstybinės ir vietinės reikšmės keliams.

Susisiekimo ministerija nurodo, kad Seime šiuo metu svarstomas Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo pakeitimas, kad sąmatą Vyriausybė patvirtintų iki vasario 1 dienos. Vyriausybė jam jau pritarė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius