Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: „Tesla“ į savo pirmąją gamyklą Europoje investuos apie 4 mlrd. eurų

JAV elektromobilių gamintoja „Tesla“ į savo pirmąją gamyklą Europoje ketina investuoti apie 4 mlrd. eurų, pranešė naujienų agentūra DPA ir savaitraštis „Bild am Sonntag“.
„Tesla“
„Tesla“ / Scanpix nuotr.

Pasibaigus pirmajam statybos etapui, gamykloje, kaip numatyta, dirbs daugiau kaip 3 tūkst. žmonių, o ateityje darbuotojų skaičius padidės iki 7–8 tūkstančių.

Gamyklos statybą numatoma pradėti 2020 metų pirmąjį ketvirtį. Gamykla įsikurs nedidelėje gyvenvietėje už maždaug 40 kilometrų į pietryčius nuo Berlyno.

Pirmųjų elektromobilių – o tai bus „Model Y“ transporto priemonės – gamyba turėtų būti pradėta iki 2021 metų pabaigos. Bendra gamybos apimtis sudarys iki 150 tūkst. elektromobilių per metus, pranešė „Deutsche Welle“.

Pagal ketinimų protokolą, kuri pasirašė „Tesla“ ir Brandenburgo federalinės žemės, kurioje bus pastatyta gamykla, vyriausybė, naujoji gamykla užims 300 hektarų plotą.

Abi šalys sieks „kuo greičiau priimti būtinus sprendimus“ dėl projekto, rašoma protokole, kurį cituoja „Bild am Sonntag“.

Leidinio duomenimis, JAV gamintoja taip pat ketina išpirkti maždaug 10 hektarų iš šalia esančio krovinių pervežimo centro.

„Tesla“ galės tikėtis maždaug 300 mln. eurų valstybinės paramos, jeigu tam pritars Vokietijos vyriausybė ir Europos Komisija.

Apie planus netoli Berlyno pastatyti gamyklą „Gigafactory 4“ „Tesla“ vadovas Elonas Muskas paskelbė lapkričio 12 dieną.

Savo pirmąją gamyklą už Jungtinių Valstijų ribų „Tesla“ atidarė Kinijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius