-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

2021-ųjų Dakaras nuėmė paslapties skraistę: Benedikto Vanago pasiruošimo planų nepakeitė

Dakaro ralis yra vienas iš daugelio renginių, kurio organizatorių planus paveikė koronaviruso pandemija, todėl kiekviena žinia apie sunkiausias planetos lenktynes ypač laukiama. Keliais mėnesiais vėliau nei įprastai įvykusios virtualios 2021-tųjų Dakaro ralio prezentacijos metu buvo atskleistas preliminarus lenktynių maršrutas bei naujos varžybų taisykles, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Benediktas Vanagas pirmajame Dakaro greičio ruože
Benediktas Vanagas / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Tiesa, dar neprasidėjus ilgai lauktai prezentacijai buvo akivaizdu, jog Dakaras vyks tik vienoje valstybėje – Saudo Arabijoje, o renginio data numatyta sausio 3–15 dienomis.

Prezentacijos metu Dakaro ralio direktorius David Castera pranešė, kad nors Dakaras liks vienos valstybės ribose, maršrutas bus visiškai naujas. D.Castera priminė, jog Saudo Arabija yra net 4 kartus didesnės nei Prancūzija, todėl erdvės kurti naujus greičio ruožus yra daug.

Kita svarbi naujiena – siekis eliminuoti sukčiavimą. 2021-siais visų kategorijų dalyviai kelio knygas gaus tik prieš pat greičio ruožą. Tai reiškia, kad ekipažai neturės laiko iš anksto pasiruošti ir pasitelkti nelegalius „map man‘us“ – žmones, kurie pagal kelio knygą sumodeliuoja būsimą maršrutą. Drauge tai sulėtins dalyvių tempą, nes teks orientuotis į kelio paieškas, tad panašu, jog ateinantis Dakaras smarkiai priklausys nuo šturmanų darbo.

2021 Dakaro maršrutas
2021 Dakaro maršrutas

„Inbank team Pitlane“ komandos pilotas Benediktas Vanagas teigia, jog ruošiantis Dakarui kiekviena naujiena svarbi: „Šiandieną paaiškėjo renginio datos bei apytikslis maršrutas. Organizatoriai žada smėlį kiekvieną dieną – tikimės kad taip ir bus. Įdomu ir tai, kad kitąmet laukia visiškai nauja trasa. Pasiruošimo planų tai nepakeitė“.

Ateinantis Dakaras atneš ir daugiau naujovių, orientuotų į saugumą. Motociklų ir keturračių kategorijos dalyviai ralio metu privalės dėvėti liemenę, smūgio metu atliekančią oro pagalvės funkciją, o artėdami prie pavojingų ruožų, visų klasių dalyviai gaus garsinius įspėjimus.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Benediktas Vanagas
Ryčio Šeškaičio nuotr./Benediktas Vanagas

Sunkiausių planetos lenktynių organizatoriai vilios naujokus bei elektromobilių vairuotojus didelėmis nuolaidomis, o naujosios kategorijos „Dakar Classic“ dalyviai varžysis tuose pačiuose greičio ruožuose kaip ir likusių kategorijų. „Dakar Classic“ – istorinių automobilių kategorija, kurioje nuo 2021-ųjų varžytis galės transporto priemonės, Dakare lenktyniavusios iki 2000 metų.

Lenktynių startas ir finišas numatytas Džedoje. Lenktynininkų laukia 12 greičio ruožų. Poilsio diena – sausio 9 d. Haile. Oficiali Dakaro konferencija, kurios metu bus atskleistas tikslesnis maršrutas bei kilometražas, įvyks lapkričio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius