-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Agrorodeo“ šturmanas S.Jurgelėnas apie nesiliaujantį lietų Dakare: „Mechanikai automobilį tvarko atsigulę į vandenį“

Šių metų Dakarą jau dabar galima vadinti vienu sudėtingiausių maratonų per visą šio renginio istoriją. Tiesa, šiemet ralio dalyvius alina ne kaitra, bet nesiliaujantis lietus. Dėl šio reiškinio organizatoriai jau buvo priversti atšaukti vieną greičio ruožą, tačiau gausių kritulių pavojus kyla ir kitiems etapams.
Lietus Dakare
Lietus Dakare / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Įsivaizduojate pusvalandinę vasarišką liūtį Lietuvoje, kurios metu patvinsta gatvės? Padauginkite tą pusvalandį 20 kartų ir maždaug sužinosite, kas vyksta Dakare. Tai sunku įsivaizduoti – reikia pamatyti ir pajusti.

Merkiami keliai, patvinę laukai, išsiliejusios upės ir balose besivartantys mechanikai. Antradienio vakarą Argentinoje prasidėjusi liūtis protarpiais aprimsta, tačiau netrukus vėl stiprėja. Į bivaką Chuchujaus mieste atvykusios komandos savo serviso zonas įsirengė beveik ant vandens.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Lietus Dakare
Tomo Markelevičiaus nuotr./Lietus Dakare

Nors lyja, žaibuoja ir griaudėja be perstojo, tačiau kai kas vis dar nestokoja optimizmo nakvoti palapinėje. Tuo metu mechanikai apie miegą dar net nesvajoja ir atlieka automobilio patikros darbus. Oro sąlygos čia nėra priežastis ko nors nedaryti, tad, apsiginklavę savadarbiais lietpalčiais, šie lenda po automobiliu.

Vietomis koją statai į dešimties ar penkiolikos centimetrų gylio vandens balą.

„Tokiame bivake, nesu buvęs. Liūtis taip pila, kad vietomis koją statai į dešimties ar penkiolikos centimetrų gylio vandens balą. Organizatoriai sako, kad ten, kur greičio ruožas, lyg ir viskas gerai. Trasos šiek tiek paplautos, bet greičio ruožo kol kas neplanuojama atšaukti. Aišku, startas nuo čia yra nutolęs per šimtą kilometrų. Gal ten taip nelyja, bet niekas nežino, kas čia dėsis naktį.

Tai iššūkis visiems, netgi mechanikai turi tvarkyti automobilius atsigulę į vandenį. Matysime, kokia bus rytdiena. Tam tikrų dalykų tikrai iškils, nes anksti ryte visi mechanikai turi palikti šį bivaką ir važiuoti į Boliviją, kadangi prasideda maratoninis ruožas. Ekipažams automobilyje leidžiama pasilikti vieną krepšį su palapine, miegmaišiais, asmeniniais daiktais ir sausais drabužiais persirengimui. Jei ir toliau taip lis, aš neįsivaizduoju, kur tą palapinę statyti. Ar į ežerą, ar kur nors kitur.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Lietus Dakare
Tomo Markelevičiaus nuotr./Lietus Dakare

Bet kokiu atveju, vienaip ar kitaip išgyvensime, nors naktį po atviru dangumi kalenti dantimis vilkint šlapiais drabužiais tikrai būtų šalta.

Įdomus niuansas yra tas, kad pirmiems 40 automobilių maratoniniam ruožui yra žymimos padangos. Tai yra keturios ant automobilio ir daugiausiai trys atsarginės. „Agrorodeo“ užėmė 41-ą vietą, todėl pirmieji laimingieji už borto, kuriems nereikia rūpintis padangų žymėjimu.

Dakaras yra Dakaras. Būna vėjai, dulkės, saulė, kaitra. Šį kartą lietus mus merkia taip, kad per porą minučių kiaurai peršlampi. Tačiau tai yra patirtis“, – sakė „Agrorodeo“ komandos šturmanas Saulius Jurgelėnas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius