-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Alytuje nugriaudėjo tris dienas trukusi „drifto“ fiesta „Drift Alytus 2021“

Praėjusį savaitgalį Alytų buvo galima vadinti Lietuvos „drifto“ sostine. Čia net tris dienas vyko Lietuvos „drifto“ čempionato trečiasis etapas, kuriame kėbulus surėmė daugiau nei 130 „Street“ ir „Semi-Pro“ lygų pilotų. Po atkaklios kovos ir tris dienas trukusių efektingų važiavimų galiausiai paaiškėjo, kurie dalyviai iš Alytaus išsivežė ne tik etapo taures, bet ir svarbius metinius taškus, rašoma pranešime spaudai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Vainiaus Mirskio nuotr.
Temos: 2 Alytus Driftas

Prie „Drift Alytus 2021“ renginio smarkiai prisidėjo Alytaus miesto savivaldybė, kuri čempionato etapą organizuojančiai komandai „Side to Side“ uždegė žalią šviesą ir skyrė ypatingą vietą – Dainų slėnį. Trijų dienų „drifto“ šventė Alytuje nepaliko abejingų – išvysti nemokamą renginį plūdo minios žiūrovų, kurie važiavimus galėjo stebėti saugiose ir patogiose zonose.

Veiksmo trasoje buvo išties apstu – ne vienas dalyvis išmėgino trasą juosiančių betono blokų tvirtumą, o galiausiai viską vainikavo dramatiški poriniai važiavimai, kuriuose dalyviai nevengdavo įremti savo automobilį į varžovo kėbulą. Tačiau visi incidentai baigėsi tik aplamdytu metalu, kadangi trasa čia išties saugi ir viskas, kuo dalyviai rizikuoja, yra jų automobilis.

„Drift Alytus 2021“ renginį publika sutiko išties svetingai – važiavimai buvo palydimi plojimais, o po kiekvieno aštresnio momento per Dainų slėnį nuvilnydavo ir palaikymo ovacijos. Alytiškiai ir miesto svečiai noriai bendravo ir su „drifteriais“ – fotografavosi, bendravo, prašė autografų iš savo favoritų. Pasak organizatorių, šį renginį priėmusi Alytaus miesto savivaldybė dar kartą įrodė, kad būtent tokiais renginiais galima didinti jaunimo užimtumą ir skatinti juos domėtis automobilių sportu.

Organizatoriai pasidžiaugė, kad trijų dienų renginys praėjo itin sklandžiai. Nors ore tvyrojo išties didelis karštis, tačiau Dainų slėnyje išsirikiavusius „drifterius“ ir jų techniką gelbėjo pavėsis. Būtent atokiau nuo trasos, po medžiais buvo įkurta dalyvių parko zona.

Trijų dienų renginio metu vyko Lietuvos čempionatas dviejose lygose – „Street“ ir „Semi-pro“. Po atkaklios kovos ir kvapą gniaužiančių dvikovų „Street“ lygos etapo nugalėtoju tituluotas Augustinas Jankevičius, atstovavęs „Drift Devil“ komandai. Antroje vietoje pasirodymą baigė „Voverė Drift Team“ pilotas Žydrūnas Vilčinskas. Trečiosios vietos prizus ir taškus susižėrė „Lunatic“ atstovas Eimantas Subačius.

„Semi-Pro“ lygoje triumfavo Tomas Liutkevičius iš „OneWay Team“ rinktinės. Antrą rezultatą užfiksavo Paulius Kubilius, važiavęs už „Lunatic“ ekipą. Trečioje vietoje įsitvirtino komandos „Krebždesys“ įkūrėjas Simonas Ivanovas.

Kaip teigia renginio organizatoriai, Alytaus miesto savivaldybės požiūris į renginius ir jaunimo užimtumo skatinimą sutampa su varžybų rengėjų vertybėmis, tad ateityje Dainų slėnyje tokio kalibro „drifto“ varžybos gali tapti tradicija.

Dabar „Side to Side“ komanda artimiausias varžybas planuoja Marijampolės „Drift Arena“ trasoje. Čia vyks trečiasis „Iron Wolf Parts Drift Cup“ etapas. Šiuo metu dar sprendžiamas klausimas dėl renginio datos. Dėl tvyrančių karščių ir įtempto renginių kalendoriaus renginiui gali būti ieškoma datos vasaros pabaigoje arba rudens pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius