Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Vasiliauskas naująjį „drifto“ sezoną pradės Omane

Lietuvoje ir kitose Europos šalyse, automobilių sporto entuziastai šiuo metu gyvena žiemiškomis nuotaikomis. Daugybės jėgų pareikalavęs 2018 sezonas pasibaigė ir lenktynėms skirtą šalmą, bent jau trumpam, daugelis lenktynininkų padės į šalį, rašoma pranešime.
Andrius Vasiliauskas
Andrius Vasiliauskas / Andriaus Kulino nuotr.

Iš Kauno kilęs „drifteris“ – Andrius Vasiliauskas naujam automobilių sporto sezonui pradėjo ruoštis gerokai anksčiau negu kiti kolegos.

Ne vieną tarptautinį apdovanojimą pelnęs „drifteris“, 2019 metų sezono pradžiai – kelionei į Artimuosiuose Rytuose esančią šalį – Omaną, ruošiasi neįprastai ankstyvai.

RD Photo nuotr./Andrius Vasiliauskas
RD Photo nuotr./Andrius Vasiliauskas

Lietuvos čempiono taurę ne kartą rankose laikęs sportininkas sulaukė kvietimo atvykti į egzotiškai skambančią šalį, kurioje jo laukia tarptautinės – „Oman International Drift“ varžybos, į kurias žada atvykti žinomiausi ir pajėgiausi „drifteriai“ iš viso pasaulio.

Tai bus neeilinės varžybos. Tai bus mini čempionatas, kurį sudarys trys etapai. Pirmojo etapo startas įvyks sausio 24-ąją, antrojo – vasario 7-ąją ir trečiojo – vasario 21-ąją dieną.

Kvietimo į šias aukšto lygio varžybas sulaukė dar keli drifto pasaulio sunkiasvoriai: Jamesas Deanas, kuris šiemet iškovojo „Formula Drift“ ir „Drift Masters“ čempiono žiedą, ir socialinių tinklų žvaigždė ir automobilių entuziastų mūza – Mad Mike. Varžybose taip pat žada dalyvauti gausus būrys lenktynininkų iš Šveicarijos, Airijos, Lenkijos, Ukrainos bei Naujosios Zelandijos.

„Sulaukti tokio kvietimo – didžiulis pripažinimas ir įrodymas, kad einu teisingu keliu. Džiaugiuosi, jog galiu garsinti Lietuvos vardą net ir kitoje pasaulio pusėje. Tik dar kartą įsitikinau, jog automobilių sportas neturi sienų.“, – kraudamasis lagaminus sakė Andrius Vasiliauskas.

„Tą pačią dieną, kai sulaukiau patvirtinimo dėl varžybų registracijos, iškart išlėkiau į „Nemuno žiedą“, kuriame norėjau atlikti automobilio bandymus ir įsitikinti, jog Omane mano darbo įrankis veiks nepriekaištingai.“

Po intensyvios ir nuo kasdieninės rutinos prablaškančios treniruotės automobilis buvo išsiųstas į Belgijoje esantį uostą, iš kurio jis bus plukdomas į Omaną. Tuo tarpu Andrius ir jam nuolatos talkinantys komandos nariai į tolimąją Omano sostinę – Maskatą, išskris sausio viduryje.

„Šiemet Kalėdas su automobiliu švęsime atskirai“, – juokdamasis pridūrė Andrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius