-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Antanas Juknevičius apie artėjantį Dakaro iššūkį: tiek naujovių jau seniai nebuvo

Ketvirtadienį paaiškėjo dar daugiau informacijos apie kitų metų Dakaro ralį – bene laukiamiausią sporto renginį pasaulyje. Kaip teigia lenktynininkas Antanas Juknevičius, organizatoriai pažėrė tiek naujovių, kiek nebuvo jau seniai.

„Kitiemet bus labai daug naujovių, tai – faktas. Turbūt per paskutinius aštuonerius metus tokių naujovių nebuvo, kokios bus kitų metų Dakare. Atsiranda elektroninės kelio knygos ir tai yra sveikintina.

Kalbant apie maršrutą ir trasą mane labiausiai džiugina tai, kad buvo pažadėta, kad 100 proc. bus pakeistas maršrutas. Kodėl tai daro? Jie puikiai supranta, kad trasos buvo per nuobodžios, netechniškos ir labai greitos.

Bus daug kopų, klampių, smėlingų vietų. Jis bus techniškas ir žymiai lėtesnis – toks, koks ir turi būti Dakaras. Dakaras turi būti sunkus“, – sakė A.Juknevičius.

VIDEO: Antanas Juknevičius apie artėjantį Dakaro ralį: tiek naujovių nebuvo jau seniai

Ketvirtadienį tiesioginės transliacijos metu Dakaro organizatoriai pranešė, kad kitais metais ralis startuos kiek anksčiau nei įprasta – sausio 3-15 dienomis, o per beveik dvi savaites lenktynininkai Saudo Arabijos smėlynuose turės įveikti 12 greičio ruožų.

Ralio maršrutas drieksis tik Saudo Arabijos teritorija. Startas Džedoje, toliau ratas per smėlynus užsukant į sostinę Rijadą su finišu Džedoje. Lenktynininkų laukia prologas ir 11 greičio ruožų. Poilsio diena numatoma sausio 9 d. Hailo mieste.

Tikslesnė Dakaro trasa bus pristatyta lapkričio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius